Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 november 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Japan wint nipt van Taiwan en completeert Challenge-sweep
English
TAIPEI (Taiwan) - Japan scoorde zondagavond (10 november) slechts één punt, maar dat was genoeg om de derde wedstrijd vs. Taiwan in winst om te zetten een een 3-game sweep te completeren in de Baseball Challenge. Japan won met 4-2 op zowel vrijdag en zaterdag in de voorgaande wedstrijden. De wedstrijd van vandaag werd gespeeld in Tianmu Baseball Stadium in hoofdstad Taipei. Het stadion was de hoofdlocatie in verschillende internationale evenementen, waaronder het Wereldkampioenschap in 2001 en 2007.

De eerste acht Japanse slagmensen werden op rij uitgeschakeld door Taiwan-starter Chun-lin Kuo. OK, één van hen sloeg een honkslag in de tweede inning, maar ging daarna uit. Met twee uit in de derde slagbeurt sloeg Ryosuke Kikuchi een honkslag, stal het tweede honk en scoorde op een hierna volgende honkslag van Takero Okajima. Takayuki Kajitani sloeg hierna ook nog een honkslag om weer een loper in scoringspositie te brengen, maar de inning eindigde vervolgens toen powerhitter Ginji Akaminai werd uitgevangen. Een week geleden vierden Okajima en Akaminai hun eerste Japanse titel met Tohoku Rakuten Golden Eagles, dat de Japan Series won vs. Yomiuru Giants.

In de vierde opende Sho Nakata voor Japan met een honkslag, maar ging even later uit in een 'inning-ending double play'. Japan werd vervolgens op rij uitgeschakeld in de vijfde en zesde inning door Chun-lin Kuo. In de zevende nam Kai-wen Cheng het werpen over en schakelde eveneens drie slagmensen op rij uit.

'Samurai Japan' bereikte het honk weer in de achtste inning toen pinch-hitter Hiromi Oka een tweehonkslag sloeg met één uit. Hij schoof op toen Takero Okajima het honk bereikte na een fout met twee uit, maar de inning eindigde met een strikeout. In de negende liet Japan opnieuw een loper achter.

Taiwan kwam tot slechts drie honkslagen in de wedstrijd, maar dreigde de score te openen in de eerste inning. Japan-starter Kazuki Mishima begon met vier wijd voor Po-ting Hsiao en Tu-hsuan Lee, maar Taiwan wist niet te scoren. In de tweede inning kreeg Mishima een lead-off single tegen van Jin-de Jhang, die opschoof na een opofferingsstootslag van Han Lin. Maar na een vrije loop maakte een dubbelspel een einde aan deze scoringskans.

In het restant van de wedstrijd bereikte Taiwan nog maar drie keer de honken. Met één uit in de vierde sloeg Dai-kang Yoh een honkslag, maar volgde Mishima met twee strikeouts. Reliever Takahiro Matsuba nam het hierna over in de vijfde, schakelde zes slagmensen op rij uit en zag toen lead-off hitter Dai-kang Yoh het honk bereiken in de zevende na een fout. Hij kwam in scoringspositie na een opofferingsstootslag van Jin-de Jhang, maar dit keer volgden twee groundouts.

Shoichi Ino gooide de achtste inning door Japan en kreeg een lead-off single tegen van pinch-hitter Pin-chieh Chen, maar ook die strandde. Closer Naoya Masuda gooide hierna driemaal drie slag in de negende om de wedstrijd af te sluiten, die werd bijgewoond door meer dan 8000 toeschouwers.

(10 november)


...Tianmu Baseball Stadium in Taipei...
(© Foto: Marco Stoovelaar)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.