Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 november 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Evert-Jan 't Hoen Europees Coach of the Year
English

...Evert-Jan 't Hoen...
...Europees Coach of the Year...
(© Foto: Henk Seppen)
BRUSSEL (België) - Evert-Jan 't Hoen heeft de Coach of the Year Award gewonnen van de European Baseball Coaches Association (EBCA). De winnaar werd zaterdagavond (9 november) bekend gemaakt tijdens het Coach of the Year dinner van de EBCA-conventie in Brussel.

Evert-Jan 't Hoen, die niet in de gelegenheid was de bijeenkomst in de Belgische hoofdstad Brussel bij te wonen, werd de eerste Nederlander die de prijs wint. Maar hij werd ook de derde coach die is verbonden aan het Nederlandse honkbal.

In 2009 won de Belg Steve Janssen de prijs voor zijn prestaties met DOOR Neptunus en in 2011 ging de prijs naar de Amerikaan Brian Farley, die toen als bondscoach het Nederlands Honkbal Team naar de wereldtitel loodste in Panama.

Dit seizoen debuteerde Evert-Jan 't Hoen in de Hoofdklasse als Hoofd Coach en werd landskampioen met DOOR Neptunus. 't Hoen was één van vijf finalisten voor de onderscheiding. De overige genomineerden waren Doriano Bindi (San Marino), Jan Gregor, David Winkler (beiden Tsjechië) en Chris Higgins (Duitsland). De finalisten werden eind oktober bekend gemaakt.

Het was de zesde keer dat de prijs werd uitgereikt door de EBCA, dat jaarlijks een conventie organiseert sinds janruari 2005.

(10 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.