Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 augustus 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Pioniers dient ADO Lakers derde shutout op rij toe
English
DEN HAAG / ROTTERDAM / BUSSUM / VLEUTEN - Na een 27-0 zege op zaterdag won Vaessen Pioniers vandaag met 15-0 vs. ADO Lakers om de ploeg de derde opeenvolgende shutout toe te dienen sinds donderdag. L&D Amsterdam Pirates werd met 6-2 verslagen door Mr. Cocker HCAW. Na verlies in de eerste twee wedstrijden kwam UVV vandaag tot een 10-0n shutout tegen Mampaey The Hawks.


...Geen wedstrijd vandaag (opnieuw)...
(© Foto: Judith de Heide)
De derde ontmoeting tussen DOOR Neptunus en Corendon Kinheim in Rotterdam werd vandaag afgelast. Na een korte, maar hevige, regenbui van ongeveer 40 minuten stond het speelveld van het Neptunus Familiestadion blank. Hoewel het opknapte na de regen en de weersomstandigheden verbeterden bleef het veld nat en werd onbespeelbaar verklaard door de umpires. De wedstrijd wordt dinsdag ingehaald.

Op donderdag 16 mei verregende ook de eerste wedstrijd van de eerste 3-game series tussen Neptunus en Kinheim in Rotterdam. De wedstrijd werd opnieuw vastgesteld voor de volgende dag, maar verregende toen opnieuw en werd verschoven naar de eerstvolgende dinsdagavond. Hierna, op zaterdag, werd ook de tweede wedstrijd van de reeks afgelast vanwege de conditie van het speelveld in Rotterdam, omdat het niet mogelijk bleek het water te verwijderen van het veld, waarna het duel werd verplaatst naar maandag. Op zondag werd de oorspronkelijke derde wedstrijd van de series tussen de twee teams in Haarlem gespeeld en won Kinheim met 3-0. Maandagmiddag, terug in Rotterdam, verregende het inhaalduel van zondag wederom en werd opnieuw vastgesteld voor dinsdag 28 mei. Dinsdagavond 21 mei moest de inhaalwedstrijd van de oorspronkelijke eerste wedstrijd opnieuw worden afgelast vanwege regen en dat betekende dat voor de vijfde keer in zes dagen een duel tussen Neptunus en Kinheim in Rotterdam verregende. Een nieuwe datum werd toen nog niet bekend gemaakt, omdat een nieuwe 3-game series voor de deur stond, terwijl Kinheim begin juni niet beschikbaar was vanwege deelname aan het Europa Cup Kwalificatietoernooi. Op 28 mei kon de oorspronkelijke Game 2 eindelijk worden gespeeld in Rotterdam en won Neptunus met 8-5. De oorspronkelijke Game 1 werd uiteindelijk op 18 juni gespeeld en werd met 6-2 gewonnen door Kinheim.In Den Haag won Vaessen Pioniers met 15-0 vs. ADO Lakers op 17 honklsagen, waaronder drie van Danny Rombley (die homerde), Dè Flanegin en Michael Pluijmers. Voor ADO Lakers was dit de 20e nederlaag op rij. De ploeg won dit seizoen slechts tweemaal, waarvan de laatste werd gewonnen op 23 mei vs. Corendon Kinheim. In de laatste zeven wedstrijden scoorde ADO Lakers slechts zes punten, terwijl men er 84 moest incasseren.

Pioniers opende de score met drie runs in de tweede inning op vier hits, waaronder back-to-back RBI-doubles van Skip Visser (2-run) en Michael Pluijmers. Drie runs werden toegevoegd in de volgende slagbeurt via een fout, honkslag van Djewi Appelman en een opofferingsslag van Visser, maar er bleven ook drie lopers achter.

Een lead-off homerun van Rombley in de vierde inning bracht de stand op 7-0, waarna nog eens drie runs volgden in de zesde inning. Flanegin bracht in deze slagbeurt twee runs binnen met een honkslag.

Een 5-run rally volgde in de zevende inning op zes honkslagen, waaronder back-to-back doubles van Vince Rooi (2-run) en Dè Flanegin.

Drie werpers stonden slechts vier honkslagen toe aan ADO Lakers.In Bussum won Mr. Cocker HCAW met 6-2 vs. L&D Amsterdam Pirates en besliste het duel in de eerste slagbeurt. Pirates nam een 1-0 voorsprong in de eerste helft van de inning na een honkslag van Bas de Jong, maar liet de honken vol achter. HCAW reageerde met vier runs in de eigen helft van de eerste slagbeurt op starter Ben Grover. HCAW sloeg drie honkslagen, maar de Amsterdamse verdediging droeg ook bij met twee fouten. Een foute aangooi van catcher Bas Nooij toen Linoy Croes het derde honk stal leidde tot de gelijkmaker. Een honkslag van Juriën Overman, vier wijd met volle honken voor Jim Froberg en een 'force play-grounder' van Peter van Doesburg zorgden voor de volgende punten.

HCAW voegde een punt toe in de zesde na een honkslag van Jorin van Amstel en een volgend punt in de achtste via een OS van Van Amstel. Pirates wist nog maar één punt te scoren in de negende inning na een honkslag van Wesley Connor. In de eerste zeven inning sloeg Amsterdam slechts drie honkslagen op rookie Tony Kreisel.


...Winnende werper Tony Kreisel...

...3e honkman Jorin van Amstel maakt een fraaie verdedigende actie...
(© Foto's: Alfred Cop Fotografie)In Vleuten won UVV met 10-0 vs. Mampaey The Hawks op 14 honkslagen, waaronder drie van Norbert Jongerius, die ook drie binnengeslagen punten had.

UVV kwam tot een rally van zes runs in de tweede inning op vijf honkslagen. Nadat de eerste twee slagmensen waren uitgeschakeld sloeg Mike Bazuin een tweehonkslag en werd Brennan Nijhof geraakt door een worp. Het eerste punt kwam hierna tot stand na een honkslag van Nick Peels. Een honkslag van Daan Cornelissen, geraakt werper met volle honken voor Dennis De Quint, 2-run single van Ricky Daal en een fout verhoogden de stand vervolgens naar 6-0.

Drie runs werden gescoord in de vijfde inning na een honkslag van Bazuin en een 2-run single van Jongerius. In de 2e7 bereikte UVV het verschil van tien punten toen Nijhof op het honk kwam na een fout en Jongerius het duel afsloot met een walk-off single.

(11 augustus)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.