Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Curtis Granderson volgende maand in European Big League Tour
English
AMSTERDAM - Outfielder Curtis Granderson van New York Yankees is de publiekstrekker van de groep Major Major League-spelers tijdens de European Big League Tour (EBLT). De vierde editie van het evenement zal plaatsvinden van 16 t/m 23 november in Rotterdam (Nederland) en Parijs (Frankrijk). In de komende dagen en weken zullen meer namen van Major League-spelers die deelnemen bekend worden gemaakt.

De European Big League Tour is een initiatief van de Nederlandse profwerper Rick van den Hurk. De rechtshander gooide in de Major League voor Florida Marlins, Baltimore Orioles en Pittsburgh Pirates. Dit seizoen debuteerde Van den Hurk in de Korean Baseball Organization (KBO), de Zuid-Koreaanse profcompetitie. Hij gooit voor regerend kampioen Samsung Lions, dat het seizoen onlangs afsloot op de eerste plaats en zich daardoor automatisch plaatste voor de Korean Series, die op 24 oktober begint.

Tijdens de European Big League Tour geven de Major League-spelers clinics voor jeugdhonkballers. De Major Leaguers worden geassisteerd door Nederlandse profs die uitkomen in de minor league, maar ook spelers van het Nederlands Honkbal Team.

Met de EBLT will Van den Hurk de honkbalsport promoten in Europa en iets teruggeven aan de sport die hem op het hoogst haalbare niveau bracht. Bovendien wil hij de droom van veel kinderen realiseren om samen te kunnen trainen met Major League-spelers.

Dit jaar zal de EBLT wederom plaatsvinden in Topsportcentrum Rotterdam, gelegen naast 'De Kuip', het voetbalstadion van Feijenoord. De indoorfaciliteit is de locatie voor de clinics op zaterdag 16 en zondag 17 november. Op beide dagen vinden de clinics plaats van 12:00-14:00 uur en 15:00-17:00 uur.

Op zaterdag 23 november is het Institut National du Sport, de l'Expertise et de la Performance (INSEP) de locatie in de Franse hoofdstad Parijs.

Jeugdspelers kunnen zich gratis aanmelden voor deelname aan de clinics van de European Big League Tour. Ga voor meer informatie naar de website van de European Big League Tour.
...Curtis Granderson in Amsterdam in 2006...
...met voormalig Oranje-internationals...
...King Zschuschen (links) en Jacky Jakoba...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Curtis Granderson (33) werd gedraft door Detroit Tigers in 2002. Hij maakte in hetzelfde jaar zijn profdebuut en speelde voor Oneonta Tigers (Single-A). In de volgende seizoenen promoveerde de outfielder naar Double-A en Triple-A, waarna hij zijn Major League-debuut maakte op 13 september 2004 tegen Minnesota Twins. Op die dag speelde hij het hele duel in midveld en sloeg 0-uit-4 met een strikeout. Hij zou in september 2004 in negen wedstrijden spelen voor de Tigers.

In het volgende jaar speelde hij in 47 wedstrijden voor de Tigers in de big league. Vanaf 2006 was Granderson de vaste midvelder voor Detroit.

Op 8 december 2009 werd Granderson geruild naar de New York Yankees in een deal tussen drie ploegen, want ook Arizona Diamondbacks was hierbij betrokken. En zo werd Granderson sinds het seizoen 2010 de midvelder van de Yankees. Hij sloeg een homerun in zijn eerste slagbeurt als een Yankee op 4 april 2010. Hij sloeg 41 homeruns in 2011 en daarna 43 in 2012.


...Curtis Granderson geeft...
...tips tijdens de clinic...
...in Amsterdam in 2006...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Dit seizoen speelde Granderson in slechts 61 wedstrijden vanwege twee blessures. In de eerste wedstrijd tijdens Spring Training liep hij een gebroken rechter onderarm op na een geraakt werper. Hij kwam weer in actie op 14 maar, maar brak daarna een knokkel van zijn linkerpink op 24 mei toen hij wederom door een worp werd geraakt. Hij moest een operatie ondergaan en keerde weer terug op het veld op 2 augustus. Granderson sloeg .229 (49-uit-214) met zeven homeruns en 15 binnengeslagen punten.

In 10 Major League-seizoenen speelde Granderson in 1187 wedstrijden, sloeg 1157 honslagen, waaronder 217 homeruns. Hij kwam tot 606 RBI's en scoorde 780 punten.

Granderson nam met de Tigers deel aan de World Series van 2006 tegen St. Louis Cardinals. Met de Yankees bereikte hij de Play-Offs in 2010-2012. In 2010 en 2012 werden de Yankees uitgeschakeld voor de World Series tijdens de American League Championship Series. Granderson speelde in drie All Star Games (2009, 2011, 2012).

Buiten het veld staat Granderson bekend voor zijn betrokkenheid bij de gemeenschap via ondermeer charitatief werk. Veel van zijn charitatieve projecten odnersteunen kinderen in achterstandswijken.

Curtis Granderson reisde al eerder naar Nederland, want op 14 november 2006 verzorgde hij een clinic in de sporthal van Amsterdam Pirates in Amsterdam. Dat was toen de start van een reeks clinics, die Granderson ook naar Pisa (Italië) en Londen (Groot-Brittannië) bracht. De clinics werden toen georganiseerd door Major League Baseball.

In Amsterdam verzorgde Granderson een hitting clinic voor getalenteerde spelers, die waren verbonden aan de toen drie Baseball Academies in Nederland, die waren opgezet door toenmalig Oranje-Manager Robert Eenhoorn.

Destijds, in een interview met Grand Slam * Stats & News, zei Granderson: ,,Het maakt niet uit hoe je lichaam gebouwd is, of wat je achtergrond of ras is, of je rijk bent of arm, je kunt enorm veel bereiken. Er zijn zo'n twintig verschillende nationaliteiten in Major League Baseball. Je moet gewoon een goede hoofd-oog coördinatie hebben, dan kunnen er mooie dingen gebeuren in deze sport. Het is een eer dat ik deze kans heb gekregen om het honkbal wereldwijd uit te breiden, om hierheen te komen en deel uit te maken van deze tour. Honkbal is een enerverende sport en we willen het zo globaal mogelijk maken. Ik kijk graag naar spelers uit verschillende landen, daarom kijk ik ook naar de Little League World Series.''

In maart 2006 vond de eerste World Baseball Classic plaats. Granderson in november 2006: ,,Dat was erg succesvol. Ja, ik zou graag in een nationale ploeg spelen als ik die kans kreeg. Het zou een eer zijn mijn land te mogen vertegenwoordigen en tegen de beste spelers uit de wereld te spelen. Ja, ik denk dat er ooit een echte globale World Series zal zijn en ik zou daar graag deel van uitmaken. Het zou fantastisch zijn als de beste spelers van de wereld tegen elkaar zouden spelen.''

In 2009 nam Granderson met Team USA deel aan de tweede World Baseball Classic.Historie
De eerste editie van de European Big League Tour werd gehouden in 2010 en vonden de clinics plaats in Eindhoven, Rotterdam, Haarlem en in Antwerpen (België). De deelnemende Major League-spelers toen waren John Baker (Seattle Mariners), Roger Bernadina (Washington Nationals), de helaas veel te vroeg overleden Greg Halman (Seattle Mariners), Adam Jones (Baltimore Orioles) en Jeremy Guthrie (Baltimore Orioles), voormalig Major League-player Brady Anderson (Baltimore Orioles) en Kracht en Conditie-trainer Kyle Barbour (Arizona Diamondbacks).

In 2011 vond de tweede EBLT plaats in Utrecht, Amsterdam en daarna in Praag (Tsjechië) en Parma (Italië). Dit keer kreeg Rick van den Hurk (Baltimore Orioles) gezelschap van Roger Bernadina (Washington Nationals), Prince Fielder (Milwaukee Brewers), Dexter Fowler (Colorado Rockies), Greg Halman (Seattle Mariners), Adam Jones (Baltimore Orioles) en Mike Stanton (Florida Marlins), maar ook oud-speler en zesvoudig All Star Bobby Bonilla.

Vorig jaar was Rotterdam voor het eerst de locatie tijdens de derde EBLT, die daarna werd voortgezet in Londen (Groot-Brittannië). De Major League-spelers die toen de clinics verzorgden waren Roger Bernadina (Washington Nationals), Chris Dickerson (New York Yankees), Jeremy Guthrie (Kansas City Royals), Alex Liddi (Seattle Mariners) en uiteraard Rick van den Hurk (Pittsburgh Pirates) zelf.


...European Big League Tour 2010...
...Greg Halman, Adam Jones, Rick van den Hurk,...
...Brady Anderson, John Baker, Jeremy Guthrie...
(© Foto: Henk Seppen)

...European Big League Tour 2011...
...Dexter Fowler, Adam Jones, Roger Bernadina,...
...Mike Stanton, Rick van den Hurk...
(© Foto: Marco Stoovelaar)

...European Big League Tour 2011...
...Prince Fielder & Greg Halman...
(© Foto: Marco Stoovelaar)...European Big League Tour 2012...
...Jeremy Guthrie, Chris Dickerson, Rick van den Hurk,...
...Roger Bernadina, Alex Liddi...
(© Foto: Henk Seppen)

(11 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.