Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Doosan Bears voorkomen sweep in Zuid-Koreaanse Play-Offs
English
SEOEL (Zuid-Korea) - Doosan Bears won 4-3 vrijdagavond (11 oktober) in 14 innings vs. Nexen Heroes om een sweep te voorkomen in de Eerste Ronde van de Play-Offs in Zuid-Korea. Nexen staat nu met 2-1 voor in de best-of-five. Game 4 wordt zaterdag gespeeld..

Voor de derde keer op rij eindigde de wedstrijd met een walk-off honkslag en voor de tweede keer had een wedstrijd een verlenging nodig, want Game 2 duurde 10 innings.

Slechts één keer eerder wist een ploeg een 2-0 achterstand om te draaien in een 3-2 winst om de Tweede Ronde te bereiken. Dat was in 2010 en werd toen gedaan door Doosan Bears, dat vandaag op eigen veld won in Jamsil Stadium. Het stadion is een historische plek in het Zuid-Koreaanse honkbal. Het werd geopend in 1982 (het eerste profseizoen in Zuid-Korea) en vormde toen het decor voor het Wereldkampioenschap. Het was daar dat het Nederlands Honkbal Team, onder leiding van Jim Stoeckel, op de zesde plaats eindigde, vele jaren de beste klassering ooit. In 1988 was het stadion de locatie voor het honkbaltoernooi van de Olympische Spelen en Oranje nam ook deel aan dat evenement.

De Bears openden de score in de eerste inning via een opofferingsslag van Hyun-soo Kim. De thuisploeg voegde twee runs toe in de vierde inning toen Jun-seok Choi en Sung-heon Hong back-to-back homeruns sloegen. De umpires bekeken een herhaling van de eerste homerun, maar die bleef gehandhaafd.

Doosan-starter Kyung-eun Noh gooide zes sterke innings, maar toen kwamen de Heroes terug in de wedstrijd in de eerste helft van de zevende inning. Taek-heun Lee sloeg een honkslag en Byung-ho Park kreeg vier wijd, waarna Min-sung Kim volgde met een 3-run homerun die de stand in evenwicht bracht.

In de 2e9 hadden de Bears het winnende punt op het derde honk staan. Sung-heun Hong sloeg hierna een line drive in het midveld, waar Han-joon Yoo een fraaie slidende vangbal maakte. De loper was vertrokken op de line drive, maar moest nu natuurlijk terugkeren naar het derde honk. De inning kwam ten einde toen Won-seok Lee een grounder richting eerste honk sloeg. Maar Lee zou de held voor de Bears worden in de veertiende inning.

In de 1e11 opende Seong-yeol Lee met een honkslag voor de Heroes. Reliever Myung-jun Yun maakte vervolgens een foute aangooi naar het eerste honk met een pick-off. Omdat de bal het veld uitging kreeg Lee het derde honk voor de overthrow, maar hij strandde daar. In de 2e11 lieten ook de Bears weer een loper op het derde honk achter.

In de 2e14 opende Su-bin Jeong met vier wijd op nieuwe werper Young-min Kim. Een honkslag van Sung-heun Sung bracht Jeong naar het derde honk. Volgende slagman Won-seok Lee leverde hierna de 'game-winning single' af om het duel af te sluiten, dat bijna vijf uur duurde.

(11 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.