Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Cardinals winnen openingsmarathon NLCS
English
ST. LOUIS, Missouri (USA) - De openingswedstrijd van de best-of-seven National League Championship Series tussen St. Louis Cardinals en Los Angeles Dodgers op vrijdagavond (11 oktober) werd een marathon. De opener in Busch Stadium werd beslist in de 13e inning toen de Cardinals wonnen met 3-2 na vier uur en 47 minuten.

De opener tussen de Cardinals en Dodgers was volledig in balans. Beide ploegen scoorden tweemaal in de derde inning en hielden elkaar in de overige slagbeurten puntloos.

De Dodgers openden de score in de eerste helft van de derde inning op Cardinal-starter Joe Kelly. Carl Crawford begon met een tweehonkslag en schoof op na een grounder van Mark Ellis. De honken kwamen vervolgens vol te staan toen Kelly vier wijd gooide op Hanley Ramirez en Adrian Gonzalez. Crawford ging hierna gedwongen uit op thuis na een grounder richting Kelly van Yasiel Puig, maar hierna volgde Juan Uribe met een honkslag die Ramirez en Gonzalez binnenbracht om de Dodgers op een 2-0 voorsprong te zetten.

De Cardinals wachten niet lang met hierop te reageren, want de ploeg scoorde tweemaal in het thuisdeel van de derde inning. Dodger-starter Zack Greinke begon met drie slag voor David Freese en Pete Kozma. Maar hij kreeg toen een honkslag tegen van zijn pitching-collega Joe Kelly en gooide vier wijd op volgende slagman Matt Carpenter. Hierna volgde Carlos Beltran met een tweehonkslag die de score in evenwicht bracht.

In de eerste helft van de 10e inning kwamen de Dodgers dicht bij een punt. Met één uit sloeg Mark Ellis een driehonkslag, waarna Trevor Rosenthal opzettelijk vier wijd kreeg om een gedwongen loop te creëren. Een uithaal van volgende slagman Michael Young werd hierna gevangen door rechtsvelder Carlos Beltran. Ellis vertrok om te scoren, maar Beltran gooide de bal naar catcher Yadier Molina en die tikte Ellis uit om een dubbelspel te completeren.

De wedstrijd werd hierna beslist in de 13e slagbeurt. Met één uit sloeg pinch-hitter Daniel Descalso een honkslag en kreeg Matt Carpenter vier wijd. Hierna nam Dodger-closer Kenley Jansen de pitching over van Chris Withrow. Maar dit keer was Jansen niet zo succesvol als tegen Atlanta Braves, want hij kreeg een walk-off single tegen van Carlos Beltran die het winnende punt binnenbracht.

(11 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.