Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 november 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Fernandez, Myers Rookies of the Year
English

...Jackie Robinson's...
...plaquette in de...
...Hall of Fame...
...in Cooperstown...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
NEW YORK, New York (USA) - Werper José Fernandez (Miami Marlins) en outfielder Wil Myers (Tampa Bay Rays) zijn gekozen tot Rookie of the Year in respectievelijk de National League en American League voor het seizoen 2013. De winnaars werden maandagavond (11 november) bekend gemaakt. Hiermee won het duo de Jackie Robinson Award. In 1987 werd de Rookie of the Year Award vernoemd naar Robinson, 40 jaar nadat hij de zogenaamde 'color line' doorbrak en de eerste kleurling in het Major League honkbal werd. In 1947 was Robinson de eerste winnaar van de onderscheiding. Jackie Robinson werd in 1962 gekozen in de Hall of Fame.

De 22-jarige Wil Myers kreeg 23 stemmen voor de eerste plaats en kreeg een totaal van 131, waarmee hij eindigde voor de Cubaanse infielder José Iglesias (Boston Red Sox/Detroit Tigers) en rechtshandige werper Chris Archer (Tampa Bay Rays), de twee andere finalisten voor de prijs. Zij kregen respectievelijk 80 en 35 stemmen. Myers werd de derde Tampa Bay-speler die de prijs won in de laatste zes jaar. Myers voerde de rookies in de American League aan in RBI's, tweehonkslagen en extra-base hit plus nog een aantal aanvallende categoriën.

De 21-jarige rechtshander José Fernandez werd de vierde speler van de Marlins die wordt uitgeroepen tot Rookie of the Year. De Cubaanse werper kreeg 26 stemmen voor de eerste plaats en eindigde op een totaal van 142 voor outfielder Yasiel Puig (Los Angeles Dodgers), die 95 stemmen kreeg, en rechtshandige werper Shelby Miller (St. Louis Cardinals), die er 12 kreeg. Fernandez, Puig (eveneens afkomstig van Cuba) en Miller werden eind vorige week aangewezen als finalist voor de prijs.

Fernandez verliet Cuba in 2008 en werd in 2011 door de Marlins gecontracteerd. Toen het seizoen begon was hij het nummee 1 talent van de Marlins. Hoewel hij aanvankelijk in de Minor League zou beginnen startte hij het seizoen op het Opening Day-roster van de Marlins en maakte zijn Major League-debuut op 7 april toen hij pas 20 jaar was. In zijn rookie-seizoen was Fernandez 12-6 en sloot af met het tweede beste ERA in de league met 2.19. Hij voerde alle rookies aan met 187 strikeouts. Fernandez gooide ook in de All Star Game en hij is ook één van de drie finalisten voor de Cy Young Award, waarvan de winnaar woensdag bekend wordt gemaakt.

Het is de eerste keer sinds 1993 dat beide winnaars afkomstig zijn van clubs uit dezelfde staat. Twintig jaar geleden kwamen beide winnaars uit California toen Tim Salmon (California Angels) en Mike Piazza (Los Angeles Dodgers) de prijzen wonnen. Daarvoor waren er nog maar twee andere momenten dat beide winnaars uit dezelfde stad kwamen en in dat geval zelfs uit dezelfde stad. In 1950 wonnen Sam Jethroe (Boston Braves) en Walt Dropo (Boston Red Sox) en in 1951 gingen de prijzen naar Willie Mays (New York Giants) en Gil McDougald (New York Yankees).

(11 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.