Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Carp, Marines beginnen Japanse Play-Offs met winst
English
NISHINOMIYA / TOKOROZAWA (Japan) - Hiroshima Toyo Carp en Chiba Lotte Marines zijn de best-of-three Eerste Ronde van de Play-Offs in Nippon Professional Baseball zaterdagmiddag (12 oktober) begonnen met een ruime overwinning. Hiroshima won met 8-1 vs. Hanshin Tigers in de Central League Climax Series, terwijl de Marines met 11-1 wonnen vs. Saitama Seibu Lions in de opener van de Pacific League Climax Series. In beide series was het de bezoekende ploeg die vandaag won.

De winnaars van deze Play-Offs gaan naar de Tweede Ronde en ontmoeten dan de ploegen die de reguliere competie op de eerste plaats afsloten. In de Central League eindigde Yomiuri Giants op de eerste plaats en in de Pacific League ging de titel naar Tohuku Rokuten Golden Eagles, de ploeg van de Nederlandse outfielder Andruw Jones.Hanshin Tigers vs. Hiroshima Toyo Carp
In Nishinomiya kwam Hiroshima Toyo Carp tot 13 honkslagen in de opener van de Central League-series vs. Hanshin Tigers, die werd gespeeld in Koshien Stadium en werd bijgewoon door bijna 47.000 toeschouwers. Hiroshima won de Japan Series voor het laatst in 1984, terwijl Hanshin de laatste titel veroverde in 1985.

Hiroshima brak een 1-1 stand met een 3-run vijfde inning, waarna vier runs werden toegevoegd in de negende slagbeurt.

In de vierde inning opende Hiroshima de score. Honkslagen van Eishin Soyogi, Kila Ka'aihue en Ryuhei Matsuyama zorgden toen voor het eerste punt.

Hanshin kwam langszij in de 2e4 toen Ryota Imanari met een honkslag voor een punt zorgde.

Hiroshima hernam de leiding in de vijfde inning. Pitcher Kenta Maeda opende met een honkslag, waarna Ryosuke Kikuchi een honkslag sloeg met één uit. Met twee uit homerde Kila Ka'aihue om de stand op 4-1 te brengen. Ka'aihue kwam pas in juni van dit jaar bij de ploeg, nadat hij was ontslagen door Arizona Diamondbacks. Daar speelde hij voor het Triple-team van de Dbacks en voerde zijn afdeling aan in homeruns. De Amerikaanse eerste honkman, afkomstig van Hawaii, speelde in de Major League voor Kansas City Royals (2008, 2010-2011) en Oakland Athletics (2012).

Na drie puntloze innings voegde Hiroshima vier runs toen in de negende inning. Yoshihiro Maru opende met een homerun, waarna een klap van Eisin Soyogi werd gemist in het outfield met één uit. Hierna kreeg Ka'aihue vier wijd en Takahiro Iwamoto volgde met een homerun die de stand opvoerde naar 8-1.

Ryosuke Kikuchi en Kila Ka'aihue sloegen beiden drie honkslagen voor Hiroshima, terwijl Hanshin slechts vijf honkslagen sloeg in het hele duel.Saitama Seibu Lions vs. Chiba Lotte Marines
In Tokorozawa, ten noorden van Tokyo, openden de Marines de Pacific League-series met een ruime 11-1 winst en kwam tot een record-aantal van 16 honkslagen. De Marines sloegen zeven hits. Bijna 33.000 toeschouwers woonden de opener bij, die werd gespeelde in de Seibu Dome. Beide ploegen veroverden een Japanse titel in recente jaren, Chiba in 2010 en Seibu in 2008.

De Marines namen al vroeg bezit van het duel en stonden na vier innings met 4-0 voor. In de eerste slagbeurt homerde Tadahito Iguchi met twee uit, waarna twee runs werden toegevoegd in de derde slagbeurt. Tomoya Satozaki begon toen met een tweehonkslag, schoof op na een one-out single van Yoshifumi Okada en scoorde op een opofferingsslag van Tadahito Iguchi. Een hierna volgende honkslag van Toshiaki Imae maakte er 3-0 van. In de vierde inning opende Saburo Omura met een homerun.

Het volgende punt werd gescoord in de vijfde inning toen Okada een tweehonkslag sloeg met één uit en scoorde op een honkslag van Iguchi.

De Lions scoorden toen hun enige punt in de 2e5 toen Takeya Nakamura opende, maar daar bleef het bij voor de thuisploeg.

De Marines pakten het punt terug in de volgende inning toen Omura vier wijd kreeg en scoorde op een 2-out double van Satozaki.

In de achtste inning verhoogden de Marines de stand met een 5-run rally. Nadat Daichi Suzuki was begonnen met een tweehonkslag werd Tomoya Satozaki geraakt door een worp, waarna Shunichi Nemoto een 2-run triple sloeg. Met twee uit kreeg Toshiaki Imae vier wijd en verhoogde Shohei Kato de stand naar 11-1 met een homerun.

(12 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.