Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Bears brengen Koreaanse Play-Offs in balans
English
SEOEL (Zuid-Korea) - Doosan Bears won Game 4 van de Eerste Ronde van de Play-Offs in de Korean Baseball Organization vs. Nexen Heroes zaterdagmiddag (12 oktober) met 2-1 om best-of-five op 2-2 te zetten. Na de eerste twee uitwedstrijden te hebben verloren wonnen de Bears nu hun twee thuiswedstrijden in Jamsil Stadium. Game 5 wordt maandag gespeeld in Mokdong Stadium, het stadion van Heroes, eveneens in Seoel. Doosan Bears is de enige ploeg in de historie die terugkwam van een 2-0 achterstand en met 3-2 won om door te gaan naar de Tweede Ronde, sinds de Eerste Ronde werd uitgebreid van een best-of-three naar een 5-game series. The Bears presteerden dit in 2010.

Nexen Heroes opende de score in de eerste inning toen startende werper Jae-woo Lee drie opeenvolgende honkslagen moest incasseren. De klap van Taek-geun Lee zette de Heroes op een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft van de eerste inning kregen de Bears de kans om langszij te komen of zelfs te leiding te nemen. Nexen-starter Sung-hyun Moon gooide driemaal vier wijd op rij met twee uit, waarna Won-seok Lee een line drive richting kort sloeg. Maar daar raakte de bal het been van loper Jae-il Oh en dat betekende dat de loper werd uitgegeven en de inning ten einde was.

Beide ploegen lieten verschillende lopers achter in de volgende innings, maar toen sloegen de Bears toe in de 2e6. Voor de Heroes had Andy Van Hekken, de starter van Game 2, de pitching overgenomen. Met een loper op het honk dreunde Jae-hoon Choi de bal over de omheining voor een 2-run homerun die de Bears een 2-1 voorsprong opleverde. Choi is de back-up catcher, die slechts twee homeruns had geslagen in 60 competitiewedstrijden, maar nu drie van de vier wedstrijden in de Play-Offs achter de plaat zat en vijf lopers uitgooide bij een steelpoging.

Dustin Nippert, die Game 1 startte voor de Bears, gooide de laatste twee innings en verdiende een save.

(12 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.