Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Cardinals nemen 2-0 voorsprong in NLCS
English
ST. LOUIS, Missouri (USA) - Zaterdagavond (12 oktober) won St. Louis Cardinals ook Game 2 van de best-of-seven National League Championship Series (NLCS) vs. Los Angeles Dodgers met één punt verschil. In the opener hadden de Cards 13 innings nodig om met 3-2 te winnen, vanavond werd slechts één punt gescoord en dat was alles wat de ploeg en werper Michael Wacha nodig had.

Het enige punt werd gescoord in de tweede helft van de vijfde inning. Dodger-starter Clayton Kershaw kreeg een lead-off double tegen van David Freese, die even later opschoof na een doorgeschoten bal. Kershaw volgde met drie slag voor Matt Adams, maar hierna sloeg Jon Jay een opofferingsslag die Freese binnenbracht en de Cardinals op voorsprong zette.

Cardinal-starter Michael Wacha kwam niet in de problemen tot aan de zesde inning. In de eerste inning kreeg de rookie rechtshander een one-out single tegen van Mark Ellis, maar die strandde op het tweede honk, want Wacha schakelde de volgende twee slagmensen met drie slag uit. Wacha zorgde hierna voor drie nullen op rij in de tweede, derde en vierde inning. Nadat 13 slagmensen op rij waren uitgegaan kreeg Wacha een 2-out double tegen van A.J. Ellis, maar ook die bleef achter, want opnieuw volgde een strikeout.

In de zesde inning kreeg Wacha een lead-off single tegen van zijn collega Clayton Kershaw, die het derde honk bereikte toen een foute aangooi volgde op een honkslag van Carl Crawford. Met lopers op het tweede en derde honk volgde een pop-fly, waarna een gedwongen loop werd gecreëerd via opzettelijk vier wijd voor Adrian Gonzalez. Maar hierna maakte Wacha een einde aan de dreiging via drie slag voor Yasiel Puig en Juan Uribe.

In de zevende kreeg Wacha een 2-out single tegen van Nick Punto en werd afgelost door Kevin Siegrist. Met pinch-hitter Michael Young in het slagperk gooide Siegrist twee wilde worpen die Punto naar het derde honk brachten, maar hij bleef daar toen een vangbal volgde.

Twee relievers sloten hierna de deur voor de Dodgers. Randy Choate gooide de achtste inning en zorgde voor drie nullen op rij, waarvan de laatste twee strikeouts waren. In de negende gooide Trevor Rosenthal driemaal drie slag om het duel af te sluiten.

Wacha gooide achtmaal drie slag in 6 2/3 innings, waarna de relievers er vijf aan toevoegden.

De tweehonkslag van David Freese die in de vijfde inning de inleiding vormde voor het enige punt was de tweede en laatste honkslag van de Cardinals. In de eerste inning opende Matt Carpenter met een driehonkslag, maar toen volgden drie nullen.

(12 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.