Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Detroit 1-hits Boston in ALCS-opener
English
BOSTON, Massachusetts (USA) - Detroit Tigers opende de best-of-seven American League Championship Series vs. Boston Red Sox zaterdagavond (12 oktober) met een 1-0 overwinning. Dezelfde uitslag als St. Louis Cardinals hun duel won eerder op de dag vs. Los Angeles Dodgers om een 2-0 voorsprong te nemen in de NLCS.

Detroit's overwinning met een indrukwekkend optreden van hun werpers. De ploeg nam een No-Hitter mee de negende inning in, maar die werd toen gebroken met één uit. Starter Anibal Sanchez kwam tot 12 strikeouts en stond geen hits toe in zes innings, maar gaf wel zes vrije lopen weg. Al Albuquerque gooide hierna een hitloze zevende inning met twee strikeouts. In de achtste inning nam Jose Veras de pitching over, gooide drie slag op Shane Victorino en Dustin Pedroia, waarna hij werd vervangen door Drew Smyly, die de inning afsloot toen David Ortiz werd uitgevangen.

Nadat Detroit lopers had achtergelaten op het tweede en derde honk in de 1e9 nam closer Joaquin Benoit de picthing over voor de Tigers in de 2e9. Hij begon met drie slag voor Mike Napoli, maar kreeg toen een honkslag tegen van Daniel Nava, die viermaal een foutbal had geslagen. Nava werd vervangen door pinch-runner Quintin Berry, maar volgende slagman Stephen Drew sloeg een vangbal. Hierna kwam Xander Bogaerts aan slag, die in de 1e8 in het duel was gekomen als nieuwe derde honkman. Berry stal vervolgens het tweede honk, maar de wedstrijd kwam ten einde toen Bogaerts een pop-fly sloeg.

Detroit brak de puntloze stand in de zesde inning. Met één uit kreeg Miguel Cabrera vier wijd en werd Prince Fielder geraakt door een worp. Een gedwongen nul volgde, maar dat bracht Cabrera naar het derde honk en die scoorde even later op een honkslag van Jhonny Peralta.

(12 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.