Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Diegomar Markwell debuteert in Venezolaanse competitie
English
MARACAY (Venezuela) - Diegomar Markwell heeft zijn heuveldebuut gemaakt voor Leones del Caracas in de Liga Venezolana de Béisbol Profesional. Zaterdagavond (12 oktober) nam de Nederlandse linkshander de pitching over in het uitduel vs. Tigres de Aragua in Estadio José Perez Colmenares. Na een 5-0 achterstand na de eerste inning stond Caracas kort met 7-5 voor in de zesde inning, maar verloor met 9-8, de eerste nederlaag van het seizoen na twee overwinningen. Markwell, die een prima optreden afleverde, had een 'no-decision'. Na afloop vertelde Markwell aan Grand Slam * Stats & News dat hij tevreden was over zijn eerste optreden. ,,Ik wilde de pitches laag houden en dat heb ik gedaan'', stelde Markwell.


...Diegomar Markwell...
(© Foto: Henk Seppen)
Nadat de Leones op rij waren uitgegaan in de eerste inning kwamen de Tigres tot een rally van vijf runs in de tweede helft van de eerste slagbeurt. Caracas-starter Victor Garate begon met drie slag, maar kwam daarna in de problemen. Volgende slagman Luis Maza sloeg een honkslag, waarna Hector Gimenez vier wijd kreeg en Jim Murphy volgde met een 3-run homerun. Hierna sloeg Guillermo Rodriguez een honkslag en homerde ook José Martinez om de stand op 5-0 te brengen. Dat betekende het einde voor Garate, waarna Diegomar Markwell naar de heuvel werd gehaald. De werper van landskampioen DOOR Neptunus en het Nederlands Honkbal Team schakelde de eerste twee slagmensen die hij tegenover zich kreeg uit via een grounder en een pop-fly om de inning af te sluiten.

In de eerste helft van de tweede inning werd Markwell gesteund met vier runs. Jesus Aguilar begon met vier wijd, waarna Carlos Rivero een tweehonkslag sloeg met één uit. Een grounder van Steve Susdorf bracht Aguilar over de plaat voor het eerste Caracas-punt. Gregorio Petit kreeg vervolgens vier wijd en Carlos Perez (one-run) en Rico Noel (2-run) volgden met back-to-back doubles om de achterstand te verkleinen naar 5-4.

In de tweede helft van de tweede inning schakelde Markwell drie slagmensen op rij uit. In de volgende slagbeurt moest hij twee honkslagen toestaan, maar toen volgde een binnenhoog. Markwell schakelde de volgende slagman met drie slag uit, waarna een line out de inning afsloot.

In de vierde inning kreeg de Oranje-linkshander een lead-off single tegen, maar ook daar had hij geen last van, want er volgde een dubbelspel. Een grounder sloot hierna zijn derde volle inning op de heuvel af.

Markwell's debuut eindigde na de vierde inning, want hij werd vervangen door Loiger Padron toen de tweede helft van de vijfde inning begon.

Padron zorgde voor drie nullen op rij in de 2e5, waarna Caracas tot een rally van drie runs kwam met twee uit in de 1e6 om een 7-5 voorsprong te nemen. Met één uit gooide Aragua's nieuwe werper Harvey Garcia driemaal vier wijd op rij en werd vervangen door Justin Hampson. Die begon met een strikeout, maar kreeg toen een honkslag tegen van Bobby Abreu, waarop het gelijkmakende punt werd gescoord. Jesus Aguilar volgde met een nieuwe honkslag, die twee runs opleverde en Caracas voor het eerst in het duel op voorsprong zette.

Echter, Aragua hernam de leiding in de 2e7. Markwell's opvolger Loiger Padron kreeg een lead-off double tegen en werd vervangen door Jonathan Torres, die begon met vier wijd. Met twee uit kreeg Torres een RBI-single tegen, waarna een andere werper werd ingebracht, Juan Ovalles. Die begon met een wilde worp, waardoor de stand in evenwicht kwam en kreeg vervolgens een puntscorende honkslag en RBI-double tegen, waardoor Aragua een 9-7 voorsprong nam. Het bracht ook weer een nieuwe werper op de heuvel, Edgar Alfonzo, de vierde in deze inning en zesde in het duel voor Caracas.

Caracas wist nog één punt toe te voegen en dat werd gescoord in de eerste helft van de negende inning toen Gregorio Petit homerde met één uit.

(12 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.