Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 augustus 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Neptunus bijna zeker van eerste plaats
English
ROTTERDAM - Dinsdagavond haalden DOOR Neptunus en Corendon Kinheim hun zondag verregende duel in. En zo kwam er uiteindelijk toch een einde aan de reeks wedstrijden van dit seizoen tussen beide ploegen. De drie wedstrijden die in deze reeks in Rotterdam werden gespeeld werden totaal zes keer afgelast, maar vanavond werd de serie afgesloten met een 11-3 overwinning van Neptunus. Beide ploegen hebben drie van hun wedstrijden tegen elkaar gewonnen.

Met de winst van vanavond schakelde Neptunus Kinheim uit voor de eerste plaats en staat nu vijf punten voor op het op de tweede plaats staande L&D Amsterdam Pirates. Aanstaande donderdag ontmoet Neptunus Amsterdam in Game 1 van een 3-game series die de afsluiting vormt van de reguliere competitie. In hun eerste 3-game series won Neptunus twee van de drie wedstrijden. Amsterdam moet alle drie de wedstrijden winnen om op de eerste plaats te eindigen. Neptunus heeft slechts één punt nodig om de eerste plek zeker te stellen en dat betekent dat een gelijkspel in de 3-game series al genoeg is voor de Rotterdammers. De ploeg die op de eerste plaats eindigt wint niet alleen de Bleesing Cup (oftewel KNBSB Beker), maar plaatst zich ook voor deelname aan één van de twee Europa Cup Kwalificatie Toernooien van volgend jaar.

De ploegen die op de eerste en tweede plaats eindigen verkrijgen het thuisvoordeel in de Play-Offs, die op donderdag 22 augustus begint. In de Play-Offs ontmoet de top-4 elkaar in drie 3-game series. De winnaars plaatsen zich voor de Holland Series.

Wat het resultaat tegen Pirates ook zal zijn, Neptunus is reeds zeker van een thuisvoordeel, want de ploeg zal op de eerste of tweede plaats eindigen. Amsterdam neemt de tweede plaats in, maar staat slechts drie punten voor op Corendon Kinheim en vier op Vaessen Pioniers en dat betekent dat deze twee ploegen nog altijd de kans hebben om op de tweede plaats te eindigen. Kinheim sluit het seizoen af tegen hekkensluiter ADO Lakers, terwijl Pioniers het moet opnemen tegen UVV, dat op de vijfde plek staat.Vanavond was Kinheim met 13-7 aanvallend sterker dan Neptunus, maar vier werpers gooiden samen elfmaal vier wijd, waaronder zeven van startende werper Leon Boyd, die ook een slagman raakte.

Nadat Kinheim twee lopers strandde opende Neptunus de score met vijf runs in de eerste slagbeurt op slechts twee hits. Lead-off hitter Gianison Boekhoudt kreeg vier wijd, maar ging gedwongen uit op een grounder van Benjamin Dille. Hierna werd Raily Legito geraakt door een worp, waarna Dwayne Kemp volgde met een RBI-single om de score te openen. De honken kwamen vol te staan toen Rafaël Jozefa vier wijd kreeg. Het volgende punt werd gescoord toen ook Gyenuar Lopez vier wijd kreeg, gevolgd door een 2-run double van Rudy Van Heydoorn. Een opofferingsslag van Adrian Anthony maakte er daarna 5-0 van.

Kinheim liet toen opnieuw twee lopers achter in zowel de tweede als de derde inning, maar scoorde ook eenmaal in de derde via een honkslag van Quintin De Cuba. In de vierde scoorde Kinheim weer een punt toen Roy Seltenrijch opende met een tweehonkslag en scoorde op een one-out single van Remco Draijer, maar hierna draaide Neptunus een dubbelspel. In de 2e4 voegde Neptunus twee runs toe toen Gianison Boekhoudt opende met een homerun en Raily Legito volgde met een one-out homerun. Dat betekende het einde voor Leon Boyd, die werd opgevolgd door Pim Walsma.

Kinheim strandde wederom twee lopers in de vijfde inning, waarna Neptunus tweemaal scoorde in de 2e5. Gyenuar Lopez begon met vier wijd, waarna een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Rudy Van Heydoorn. De honken kwamen vol te staan toen ook Adrian Anthony een vrije loop kreeg. Een strikeout volgde, maar hierna scoorde Lopez na een wilde worp en Van Heydoorn scoorde even later na een fout op een grounder van Benjamin Dille.

Kinheim scoorde het derde punt in de achtste inning op reliever Diornick Sanchez. Jeffrey Arends opende met vier wijd, bereikte het derde honk na een tweehonkslag van Quintin De Cuba en scoorde op een 2-out single van Björn Henrichs.

Maar Neptunus scoorde weer twee runs in hun achtste slagbeurt op nieuwe werper Dion Steijl. Met één uit sloeg Dwayne Kemp een tweehonkslag en scoorde op een driehonkslag van Gyenuar Lopez, die zelf kon scoren toen er een fout volgde.

(13 augustus)

...Gianison Boekhoudt & Raily Legito => homeruns...
(© Foto's: Henk Seppen)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.