Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Startende Werpers & Officials Holland Series bekend
English
AMSTERDAM - De startende werpers voor de eerste twee wedstrijden van de Holland Series zijn bekend. Intussen zijn ook de wedstrijd-officials voor de eerste vier wedstrijden aangesteld. De best-of-seven Holland Series tussen DOOR Neptunus en Vaessen Pioniers begint op zaterdag 14 september in Rotterdam met 14:00 uur als aanvangstijd. Game 2 wordt zondag eveneens in Rotterdam gespeeld. Hierna zal de reeks verhuizen naar Hoofddorp voor de volgende drie wedstrijden, waarvan de eerste op aanstaande donderdag op de agenda staat.

Evert-Jan 't Hoen, Hoofd Coach van DOOR Neptunus, blijft bij de rotatie die hij al het hele seizoen heeft gebruikt. En dat betekent dat linkshander Diegomar Markwell de heuvel zal beklimmen in de openingswedstrijd op zaterdag, terwijl rechtshander Orlando Yntema op zondag zal starten.

Robert Klaver, de Hoofd Coach van Vaessen Pioniers, bevestigde dat hij zijn Amerikaanse werpers zal gebruiken in de eerste twee wedstrijden. Linkshander Josh Rickards start voor Pioniers op zaterdag, waarna Eddie Aucoin de starter zal zijn in Game 2 op zondag.

In de reguliere competitie won Neptunus vier van de zes gespeelde wedstrijden tegen Pioniers. In de Play-Offs kwam Neptunus tot een 'sweep' in drie wedstrijden tegen Pioniers.

Markwell was dit seizoen 3-0 tegen Pioniers, inclusief de Play-Offs, terwijl Yntema 2-1 was. Voor Pioniers waren Rickards en Aucoin beiden 1-1 tegen Neptunus.

Startende Pitchers
Game 1Game 2

...Diegomar Markwell...

...Josh Rickards...

...Orlando Yntema...

...Eddie Aucoin...
(© Foto: Henk Seppen) (© Foto's: Reni-Foto)

Reguliere Competitie
DatumWedstrijdUitslagWinnende WerperVerliezende Werper
2 meiPioniers vs. Neptunus3-11Diegomar MarkwellMika de Lincel
4 meiPioniers vs. Neptunus12-13Orlando YntemaJosh Rickards
5 meiNeptunus vs. Pioniers7-4Tim RoodenburgKevin Miner
18 juliNeptunus vs. Pioniers3-2Diegomar MarkwellDennis Buring
20 juliNeptunus vs. Pioniers2-4Eddie AucoinOrlando Yntema
21 juliPioniers vs. Neptunus6-3Josh RickardsTim Roodenburg
Play-Offs
29 augustusNeptunus vs. Pioniers4-3Diegomar MarkwellKevin Miner
31 augustusPioniers vs. Neptunus2-5Orlando YntemaEddie Aucoin
1 septemberNeptunus vs. Pioniers3-4Berry van DrielBayron CornelissenWedstrijd Officials
...Links naar rechts: Johan Brandsma, Henri van Heijningen, Olav Steijger, Winfried Berkvens...
(© Foto's: Henk Seppen)
De KNBSB heeft de wedstrijd-officials (umpires en official scorers) aangewezen voor de eerste vier wedstrijden. Alle wedstrijden van de Holland Series worden geleid door een 4-man umpire crew.

De ervaren umpires Johan Brandsma (22e seizoen), Henri van Heijningen (23e seizoen) en Olav Steijger (17e seizoen) zijn bij de meeste wedstrijden betrokken. Brandsma en Van Heijningen zijn actief in hun 12e Holland Series, terwijl Steijger aan zijn elfde Series gaat beginnen. Winfried Berkvens, eveneens een ervaren umpire, is voor één wedstrijd aangewezen en dat zal zijn deelname betekenen aan zijn achtste Series.

Fred Groenewegen en Fred van Groningen Schinkel, twee andere 'veteraan-umpires', zijn niet inzetbaar voor de Series, vanwege blessures.

Twee van de vier meest ervaren Official Scorers, Marco Stoovelaar en Harry Wedemeijer, die respectievelijk bezig zijn aan hun 37e en 36e seizoen, zijn beiden aangesteld voor Game 3. Twee andere scorers die al de nodige jaren actief zijn, Maaike Houtkamp (22e seizoen) en Linda Steijger (16e seizoen) hebben eveneens een aanstelling.

#DatumWedstrijdUmpiresOfficial ScorersCommissioner
1Zat. 14 sep.Neptunus vs. Pioniers HP-Johan Brandsma
1B-Henri van Heijningen
2B-Olav Steijger
3B-Niek Elshof
Maaike Houtkamp
Stefan Slinger
Fred van Groningen Schinkel
2Zon. 15 sep.Neptunus vs. Pioniers HP-Henri van Heijningen
1B-Olav Steijger
2B-Johan Brandsma
3B-Stenar van Groningen Schinkel
Francis Speters
Sven van Eijk
Fred van Groningen Schinkel
3Don. 19 sep.Pioniers vs. Neptunus HP-Winfried Berkvens
1B-Henri van Heijningen
2B-Olav Steijger
3B-Efrem Silvania
Harry Wedemeijer
Marco Stoovelaar
Willem Broertjes
4Zat. 21 sep.Neptunus vs. Pioniers HP-Olav Steijger
1B-Johan Brandsma
2B-Henri van Heijningen
3B-Peter Brink
Linda Steijger
Rienette Hamers
Willem BroertjesHolland Series Historie
Dit wordt de 26e Holland Series. De eerste vond plaats in 1987, waarin Amsterdam Pirates van Neptunus won. Nadat in 1988 (vanwege de toenmalige reglementen) geen Holland Series nodig was, volgde vanaf 1989 jaarlijks een finalereeks.

Voor Neptunus is het de 19e keer dat de Rotterdammers in de seizoensfinale staan. Neptunus won twaalf van deze finales, waaronder zes op rij van 1999-2004. De laatste keer dat Neptunus de titel veroverde was in 2010 toen met 4-2 werd gewonnen van Amsterdam Pirates. Vorig jaar liep Neptunus tegen een 'sweep' in vier wedstrijden aan tegen Corendon Kinheim.

Voor Pioniers wordt dit de zesde keer dat de ploeg uit Hoofddorp uitkomt in een Holland Series. Pioniers won hun allereerste Holland Series in 1997 toen met 3-1 werd gewonnen van Mr. Cocker HCAW. Hierna werd nog vier keer de finale bereikt, maar die werden verloren in 2006, 2007, 2009 en 2011.

Dit is de tweede Holland Series tussen Neptunus en Pioniers. De twee ploegen ontmoetten elkaar ook in 2009 en Neptunus won de best-of-five toen met 3-1.

Naast hun eerdere ontmoeting in een Holland Series stonden de twee teams negen keer tegenover elkaar in een Play-Offs reeks volgens de oude formule. Sinds 2011 ontmoet de top-4 elkaar in een andere opzet van de Play-Offs.

(13 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.