Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Japan ontmoet Zuid-Korea in East Asian-finale
English
TIANJIN (China) - Japan en Zuid-Korea ontmoeten elkaar maandag in de finale van het honkbaltoernooi op de East Asian Games in de Chinese stad Tianjin. Eerder op de dag speelt gastland China tegen Chinese Taipei (Taiwan) om het brons. In de voorronde won China van Taipei en dat was pas hun derde internationale zege op de eilandploeg.

Op het Tianjin Sports Center Baseball Field kwam Japan tot een 6-0 shutout Taipei in de halve finale op zondag (13 oktober) en besliste het duel vroeg met een 5-run rally in de tweede inning. Zuid-Korea won in de andere halve finale met 8-3 vs. China.

Sterke Japanse pitching hield de slagploeg van Taiwan op slechts vier honkslagen. Tijdens de voorronde verraste Taiwan de internationale honkbalwereld door met 11-0 te winnen van Japan in zeven innings. Yao-lin Wang, die dat duel tegen Japan gooide, stond ook nu weer op de heuvel. Maar dit keer had de Japanse slagploeg beter contact en nam een 5-0 voorsprong in de tweede inning toen Wang driemaal vier wijd gooide en drie hits moest toestaan. Japan voegde nog een punt toe in de voerde inning, maar bleef hierna puntloos in het restant van de wedstrijd.

Dit jaar sloot Wang zijn vierde seizoen af in de organisatie van de Chicago Cubs. De 22-jarige rechtshander gooide voor Dayton Cubs in Single-A Advanced en nam deel aan 24 wedstrijden, waarvan acht als starter. Hij was 3-4 met vier saves.

(13 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.