Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Carp naar 2e Ronde; Lions trekken Play-Offs gelijk
English
NISHINOMIYA / TOKOROZAWA (Japan) - Hiroshima Toyo Carp won met 7-4 vs. Hanshin Tigers op zondagmiddag (13 oktober) om de best-of-three Eerste Ronde van de Central League Climax Series met 2-0 te winnen. Hiroshima, dat in het seizoen op de derde plaats eindigde, gaat nu naar de Tweede Ronde, waarin de ploeg het moet opnemen tegen Yomiuri Giants, de kampioen van de reguliere competitie in de Central League. De opener van die reeks begint woensdag. Als league-kampioen beginnen de Giants de 6-game series met één overwinning.

Seibu Lions kwam zondag tot een 15-0 shutout tegen Chiba Lotte Marines in de Pacific League Climax Series, zodat de stand nu 1-1 is. De derde en laatste wedstrijd wordt maandag gespeeld.Hanshin Tigers vs. Hiroshima Toyo Carp
Bijna 47.000 toeschouwers waren aanwezig bij het duel in Koshien Stadium, maar zij zagen de thuisploeg voor de tweede dag op rij met lege handen staan en worden uitgeschakeld voor de Japan Series.

Aanvankelijk was het Hanshin dat op weg naar een overwinning leek. De Tigers openden de score toen Tsuyoshi Nishioka begon met een homerun in de eerste inning en ondanks de minimale voorsprong wist de ploeg die vijf innings lang vast te houden.

Maar in de zesde inning draaide Hiroshima het duel om in eigen voordeel. Ryosuke Kikuchi begon met een tweehonkslag, schoof op na een opofferingsstootslag en scoorde de gelijkmaker na een tweehonkslag van Kila Ka'aihue. De laatste schoof op na een wilde worp en scoorde vervolgens na een honkslag van Brad Eldred, zodat het 2-1 werd voor de Carp.

Een RBI-triple van Eishin Soyogi zorgde voor een punt in de zevende, waarna er drie werden gescoord in de achtste slagbeurt. Soichiro Amaya (honkslag) en Shogo Kimura (OSS fout) schoven op na een opofferingsstootslag van Yoshiyuki Ishihara en scoorden toen pinch-hitter Tetsuya Kokubo een driehonkslag sloeg. Een opofferingsslag van Ryosuke Kikuchi verhoogde de stand naar 6-1.

Hanshin scoorde hierna hun tweede punt in de 2e8 via honkslagen van Takahiro Arai, Ryota Imanari en pinch-hitter Kohei Shibata, maar Hiroshima pakte het punt terug in de negende na een wilde worp. In de 2e9 scoorden de Tigers twee punten op een homerun van pinch-hitter Shinjiro Hiyama, maar stonden met lege handen.

Hanshin sloeg zes honkslagen, waarvan één (de lead-off homerun) op starter Bryan Bullington, die vijf innings gooide, tweemaal drie slag gooide en winnende werp werd. Hanshin-starter en verliezende werper Randy Messenger kreeg zeven hits toe in 5 2/3 innings.Saitama Seibu Lions vs. Chiba Lotte Marines
Na een 11-1 verlies op zaterdag kwamen de Lions vandaag tot een ruime 15-0 shutout-winst tegen de Marines om hun best-of-three in balans te brengen.

De Lions kwamen tot een record-aantal van 20 honkslagen, waaronder vier van eerste honkman Hideto Asamura en drie van 2e honkman Yasuyuki Kataoka. Alle negen startende spelers sloegen minimaal één honkslag om bij te dragen aan het Play-Off record. De 15 runs zijn ook een Play-Off record, sinds de huidige opzet werd geïntroduceerd in 2004. De Marines sloegen slechts zes honkslagen.

Back-to-back doubles van Takumi Kuriyama en Hideto Asamura bezorgden Seibu een 2-0 voorsprong in de eerste inning. Een 2-out, 2-run homerun van Yasuyuki Kataoka maakte er 4-0 van in de volgende slagbeurt.

Een tweehonkslag van Ryo Sakata produceerde het vijfde punt in de derde inning, waarna drie runs volgden in de vierde slagbeurt. Met één uit kreeg Esteban German vier wijd, waarna Yasuyuki Kataoka een honkslag sloeg en Takumi Kuriyama volgde met een 3-run homerun.

Met een 8-0 voorsprong kwamen de Lions tot een 5-run rally in de vijfde inning op twee vrije lopen en vijf honkslagen, waaronder een tweehonkslag van Takeya Nakamura. De 13-0 voorsprong werd met nog eens twee runs verhoogd in de achtste inning, dankzij een 2-run double van pinch-hitter Masato Kumashiro.

Yosuke Okamoto gooide het hele duel voor de Lions en kwam tot vijf strikeouts, terwijl hij slechts één vrije loop weggaf. Voor de 28-jarige rechtshander was dit de eerste complete wedstrijd die hij gooide in zijn drie seizoenen in de Japanse Major League.

(13 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.