Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Boston 'comes from behind' (Ortiz slams) en wint Game 2 ALCS
English
BOSTON, Massachusetts (USA) - De pitching van Detroit Tigers-starter Max scherzer was zeven innings uitstekend in Game 2 van de best-of-seven American League Championship Series vs. Boston Red Sox. Op zaterdag wonnen de Tigers met 1-0 en namen een No-Hitter mee de negende inning inning, maar de BoSox sloegen toen hun enige honkslag in het duel. Vanavond (zondag 13 oktober) was Boston opnieuw vijf innings lang hitloos en stond met 5-0 achter toen de 2e6 begon. Maar de Detroit-bullpen moest toezien hoe de Red Sox er een 5-5 stand van maakten in de achtste inning en wonnen met 6-5 in de volgende slagbeurt om de reeks in balans te brengen, 1-1. De series gaat nu naar Detroit, waar Game 3 wordt gespeeld op dinsdag.

Detroit-starter Max Scherzer schakelde negen slagmensen met drie slag uit en gooide vijf hitloze innings, voordat hij er twee toestond in de zesde, die een punt opleverden. Scherzer begon de zesde inning met zijn tiende strikeout, waarna een pop-fly volgde. Zijn No-Hitter werd hierna gebroken toen Shane Victorino een honkslag sloeg. Even later scoorde hij toen Dustin Pedroia volgde met een tweehonkslag, maar Scherzer maakte vervolgens een einde aan de inning via drie slag voor David Ortiz. Voor de zesde inning had Scherzer slechts twee spelers tot de honken toegestaan. De eerste via geraakt werper in de eerste inning, de andere met een vrije loop in de derde slagbeurt.

Op het moment dat Boston het punt scoorde stond de ploeg met 5-0 achter. Detroit had de score geopend in de tweede inning op starter Clay Buchholz. Met één uit sloeg Victor Martinez een tweehonkslag en bereikte het derde honk na een honkslag van Jhonny Peralta. Hij scoorde toen ook Alex Avila een honkslag sloeg.

In de eerste helft van de 6e inning kwam Detroit tot een rally van vier runs. Met één uit homerde Miguel Cabrera, waarna Prince Fielder en Victor Martinez back-to-back doubles sloegen en een punt produceerden. Nadat Jhonny Peralta uitging na een line drive sloeg Alex Avila een 2-run homerun die de stand opvoerde naar 5-0. Volgende slagman Omar Infante sloeg hierna een honkslag en dat bracht nieuwe werper Brandon Workman naar de heuvel, die vier wijd gooide op Don Kelly, maar de slagbeurt eindigde met een grounder.

In de achtste inning gebruikte Detroit vier verschillende werpers, maar zij konden niet voorkomen dat Boston de honken vol kreeg en viermaal scoorde om langszij te komen. Eerst verving José Veras Max Scherzer en die gooide vier wijd op Will Middlebrooks met één uit. Zijn opvolger Drew Smyly gooide vier wijd op Jacoby Ellsbury en werd vervangen door Al Albuquerque. Die begon met drie slag voor Shane Victorino, maar kreeg toen een honkslag tegen van Dustin Pedroia, zodat de honken vol kwamen te staan. Hierna werd closer Joaquin Benoit ingebracht. Op zaterdag stond die de enige honkslag toe aan Boston en nu eindigde zijn eerste worp op David Ortiz in een grand slam homerun die een gelijke stand opleverde!

In de negende inning nam Rick Porcello de pitching over en kreeg een lead-off single tegen van Jonny Gomes, die opschoof na een wilde worp. Vervolgens sloeg Jarrod Saltalamacchia een honkslag om Gomes binnen te brengen voor het winnende punt.

(13 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.