Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Japan wint Goud op East Asian Games
English
TIANJIN (China) - Japan heeft de Gouden Medaille gewonnen op het honkbaltoernooi van de zesde editie van de East Asian Games in Tianjin (China). In de finale won Japan maandagavond (14 oktober) met 4-2 van Zuid-Korea.

Eerder op de dag boekte Chinese Taipei (Taiwan) een 4-0 shutout-zege tegen het organiserende China om het brons te veroveren.

Het was de eerste keer dat honkbal één van de sporten was op de East Asian Games. Totaal stonden er 24 sporten (waaronder 16 Olympische sporten) op het programma voor dit jaar, een nieuw record. Het multi-sport evenement voor Oost-Aziatische landen werd voor het eerst georganiseerd in 1993. Deelnemers aan het evenement zijn de Oost-Aziatische landen China, Chinese Taipei (Taiwan), Japan, Hong Kong, Macau, Mongolië, Noord-Korea en Zuid--Korea plus het in de Grote Oceaan gelegen eiland Guam. In 1997 en 2001 nam ook Kazakhstan deel.

In de bronzen wedstrijd had Taipei met 8-5 meer honkslagen dan China op het Tianjin Sports Center Baseball Field. Taipei opened de score met twee runs in de vierde inning, waarna een punt werd toegevoegd in de zevende en negende slagbeurt. Taiwan, dat in de voorronde met 4-3 verloor van China, werd hitloos gehouden in de eerste drie innings, maar scoorde toen tweemaal in de vierde op een 2-out double van Po-ting Hsiao. Pitchers Hua-wei Lo (6 innings) en Chun-lin Kuo (3 innings) gooiden samen 13 keer drie slag.

(14 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.