Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Bears doen het weer: 3x winst na 2x verlies!
English
SEOEL (Zuid-Korea) - Doosan Bears heeft het opnieuw gepresteerd! In 2010 werden de Bears het eerste en enige team dat een 2-0 achterstand omdraaide in een 3-2 zege in de best-of-five Eerste Rounde van de Play-Offs in de Korea Baseball Organization. Vandaag kwam de ploeg tot dezelfde prestatie. Nadat de eerste twee wedstrijden werden verloren tegen Nexen Heroes, wonnen de Bears de volgende twee op eigen veld om de reeks in evenwicht te brengen. Vandaag (maandag 14 oktober), weer op het thuisveld van de Heroes, wonnen de Bears met 8-5 in 13 innings om de Eerste Ronde met 3-2 te winnen en zich te plaatsen voor de Tweede Ronde.

In de Tweede Ronde ontmoeten de Bears LG Twins, dat de reguliere competitie afsloot met de tweede plaats. Alle wedstrijden worden gespeeld in Jamsil Stadium, omdat dat het thuisveld is van beide ploegen. De best-of-five begint komende woensdag. De winnaar van de Tweede Ronde plaatst zich voor de Korean Series, die op 24 oktober van start gaat. In de finale ontmoet de winnaar Samsung Lions, de ploeg van de Nederlandse werper Rick van den Hurk. De Lions sloten de competitie op de eerste plaats af en kwalificeerden zich daardoor automatisch voor de Korean Series. In de bijna drie weken tussen hun laatste competitiewedstrijde en het begin van de Korean Series bereiden de Lions zich voor met dagelijkse trainingen en het spelen van intersquad games.

In Mokdong Stadium namen de Bears een 3-0 voorsprong in de vierde inning toen Won-suk Lee een 3-run homerun sloeg. De voorsprong van drie punten was een mooie ondersteuning voor startende werper Hui-kwan Yu, die domineerde. In zeven innings schakelde de linkshander elf slagmensen op rij uit, gooide negenmaal drie slag en nam een No-Hitter mee naar de achtste inning. De No-Hitter kwam ten einde toen Min-seong Kim de achtste inning opende met een honkslag. Yu werd hierna vervangen door Jin-soo Byun, die de achtste inning verder afmaakte.

In de negende inning nam de Amerikaan Dustin Nippert het werpen over om het duel af te sluiten. Voor Nippert, een starter, was dit zijn tweede relief-optreden in de reeks. Maar één nul af van de overwinning kreeg Nippert een 3-run homerun tegen van Byung-ho Park, die voor een gelijke stand zorgde en een verlenging afdwong. Het betekende de derde keer in deze reeks dat een wedstrijd verlengd moest worden.

De Heroes strandden lopers in scoringspositie in de tiende en elfde inning. Maar hierna sloegen de Bears toe in de eerste helft van de 13 inning door vijfmaal te scoren. Nieuwe werper Yoon-gu Kang kreeg een lead-off homerun tegen van Jun-seok Choi, gooide vier wijd op de volgende slagman en werd vervangen door Jung-hoon Lee. Die moest een puntscorende tweehonkslag incasseren van Byeong-heon Min, waarna even later een 2-out, 3-run homerun van Jae-won Oh de voorsprong opvoerde naar 8-3.

In de tweede helft van de 13e inning kregen de Heroes de eerste twee slagmensen op de honken toen reliever Jae-hoon Jung tweemaal vier wijd gooide, maar toen volgde een dubbelspel op een line drive. Taek-geun Lee sloeg vervolgens nog een 2-run homerun om de stand op 8-5 te brengen, maar een vangbal maakte hierna een einde aan de wedstrijd.

(14 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.