Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Dodgers shutout Cardinals in Game 3 NLCS
English
LOS ANGELES, California (USA) - Los Angeles Dodgers kwam dankzij sterk pitching tot een 3-0 shutout tegen St. Louis Cardinals op maandagavond (14 oktober) voor bijna 54.000 toeschouwers in het immense Dodger Stadium. De Dodgers verloren hun eerste twee wedstrijden in St. Louis, maar brachten de stand nu op 2-1 in de National League Championship Series.

Dodger-starter Hyun-jin Ryu stond in de eerste vier innings slechts één speler tot de honken toe. De Taiwanese linkshander gooide vier wijd op Carlos Beltran met één uit in de eerste inning, maar schakelde hierna elf slagmensen op rij uit, waarvan drie met drie slag. In de eerste helft van de vijfde inning, met een 2-0 voorsprong, kwam Ryu's No-Hitter ten einde toen David Freese opende met een honkslag. Hoewel Freese een beenblessure opliep bleef hij in het duel en schoof op toen ook Matt Adams een honkslag sloeg. Maar hierna werd Freese alsnog vervangen door pinch-runner Daniel Descalso. Een dubbelspel en een vangbal sloten de inning vervolgens af.

De Dodgers werden puntloos gehouden in de eerste drie innings door Adam Wainwright. De rechtshander stond alleen een 2-out single toe aan Hanley Ramirez in de eerste slagbeurt. Ramirez stond in de startende line-up, ondanks een zogenaamde 'stress-fractuur' in een rib. Hij liep de blessure afgelopen vrijdag op in Game 1 toen hij werd geraakt door een worp van Joe Kelly. Ramirez speelde het duel, dat 13 innings duurde, gewoon uit, maar was niet in staat de volgende dag te spelen in Game 2.


...Hanley Ramirez in de halve finale...
...van de WBC vs. Nederland...
(© Foto: Henk Seppen)
In maart van dit jaar kwam Ramirez uit voor de Nationale Ploeg van de Dominicaanse Republiek die de World Baseball Classic won. In de halve finale van de WBC sloeg Ramirez 1-uit-3 met een vrije loop tegen Nederland. In dat duel opende Ramirez de zesde inning met een honkslag op Tom Stuifbergen, maar bleef achter.

In de vierde inning kreeg Wainwright een lead-off double tegen van Mark Ellis, die even later scoorde op een one-out double van Adrian Gonzalez. De laatste bereikte vervolgens het derde honk na een grounder van Andre Ethier en scoorde toen Yasiel Puig volgde met een driehonkslag.

In de 2e5 leken de Dodgers weer tot scoren te komen, want A.J. Ellis opende met een driehonkslag. Maar hij strandde op het derde honk, want twee groundouts en een strikeout volgden.

Nadat beide ploegen op rij waren uitgegaan in de zesde inning sloeg Yadier Molina een honkslag voor de Cards met één uit in de 1e7, maar hij ging gedwongen uit. Voor de Dodgers opende Puig de 2e7 met een honkslag, maar de Cubaan werd hierna uitgeschakeld in een dubbelspel.

Hyun-jin Ryu stond slechts drie honkslagen toe in zeven innings, waarna hij werd opgevolgd door Brian Wilson in de achtste slagbeurt. 'The Beard' kreeg een lead-off single tegen van Jon Jay, maar volgde met drie slag voor pinch-hitter Kolten Wong. Hierna sloeg Adron Chambers, ook een pinch-hitter, een 'force play-grounder', waarna Wilson met drie slag voor Matt Carpenter de inning afsloot.

Even later voegden de Dodgers een 'insurance run' toe in de 1e8. Kevin Siegrist, die het werpen overnam van Adam Wainwright, kreeg een one-out single tegen van Carl Crawford en werd vervangen door Seth Maness. Die kreeg back-to-back singles tegen van Mark Ellis en Hanley Ramirez, waardoor Crawford scoorde en de stand op 3-0 kwam.

Closer Kenley Jansen beklom hierna de heuvel voor de Dodgers in de eerste helft van de negende inning. De Oranje-rechtshander, die net als Ramirez deelnam aan de World Baseball Classic, zag eerst Carlos Beltran een pop-fly slaan. Hierna sloegen Matt Holliday en Yadier Molina een grounder om de inning en de wedstrijd af te sluiten. Jansen verdiende een save en de Dodgers wonnen hun eerste duel van de NLCS na de eerste twee in St. Louis te hebben verloren.

(14 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.