Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Wendell Hato nieuwe Hoofd Coach RCH-Pinguïns
English
HEEMSTEDE - Wendell Hato is de nieuwe Hoofd Coach van RCH-Pinguïns voor het seizoen 2014. Hato is de opvolger van Chris Mowday, die dit seizoen ook één van de werpers van het team was en zodoende de dubbelrol van speler/coach uitoefende. Tijdens het World Port Tournament van dit jaar debuteerde Mowday in het Nederlands Honkbal Team. Mowday werd geassisteerd door voormalig Hoofdklasse- en Nederlands Team-werper Patrick Beljaards, maar die stopte na afloop van het seizoen om privé-redenen, zo berichtte het Haarlems Dagblad.


...Wendell Hato...
Dit seizoen eindigde RCH-Pinguïns op de vierde plaats in de Overgangsklasse, 30 punten achter koploper Twins.

In zijn actieve loopbaan honkbalde Hato zelf voor RCH, maar kwam ook uit voor Sparks en speelde in de Hoofdklasse voor Haarlem Nicols.

Als coach neemt Hato veel ervaring mee, want hij is door de jaren heen als coach actief geweest bij Kinheim, Euro Stars, Onze Gezellen, Rooswijk en Double Stars.

In 1991 maakte Hato deel uit van de coachingstaf van Hoofdklasser Haarlem Nicols, dat toen onder leiding stond van Jan Dick Leurs. Nicols eindigde toen op de tweede plaats om zich te plaatsen voor de Play-Offs, maar werd daarin uitgeschakeld voor de Holland Series.

Wendell Hato was als coach ook betrokken in het softbal. Nadat hij in 2008 coach was geweest van het honkbalteam van Onze Gezellen ging hij in oktober van dat jaar akkoord om Hoofd Coach te worden van het dames-softbalteam van Olympia Haarlem. De ploeg was net gedegradeerd uit de Hoofdklasse in het seizoen 2008 en Hato leidde Olympia Haarlem vervolgens in 2009 toen het uitkwam in de Eerste Klasse. Maar in september van dat jaar, met nog twee wedstrijden te spelen in de reguliere competitie, was Hato vanwege werkverplichtingen niet in de gelegenheid de resterende wedstrijden te coachen. Olympia Haarlem, dat 28-12 was onder leiding van Hato, plaatste zich voor de Promotie/Degradatie Play-Off, versloeg Gryphons en keerde in 2010 terug in de Hoofdklasse. Sinds dat seizoen wordt de ploeg gecoached door Caroline Powell.

Hato's zoon Björn speelde kort professioneel honkbal in de organisatie van de New York Mets, waar hij uitkwam in de Dominican Summer League (Rookie League) in 2010 en 2012. Sinds 2012 speelts hij als infielder in de Hoofdklasse voor L&D Amsterdam Pirates.

(14 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.