Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Golden Lions wint Sri Lanka Baseball Classic
English
DIYAGAMA, Homagama, Western Province (Sri Lanka) - Afgelopen maand vond de Sri Lanka Baseball Classic 2013 plaats op de Japan-Sri Lanka Friendship Baseball Ground in Diyagama, Homogama, 15 kilometer ten zuidoosten van hoofdstad Colombo. Met de Classic wil de Sri Lanka Amateur Baseball Softball Association (SLABSA) een nieuw tijdperk beginnen voor het honkbal in het land. De Classic geeft lokale en landelijke spelers de kans hun waardigheden te verbeteren en hun talenten te tonen.

In de aanloop naar het toernooi werden zes ploegen samengesteld volgens een selectie-procedure die ook wordt gebruikt in het cricket in Sri Lanka. Elke ploeg kreeg een ervaren coach toegewezen. Voor alle 100 spelers was onderdak en eten verzorgd op het terrein van het vier dagen durende toernooi.

Op de eerste dag werd het toernooi geopend met het gooien van de ceremoniële eerste bal door de bekende cricket-speler Mahela Jayewardena.

Op de slotdag van het evenement gooide de Olympische medaillewinnares Susanthika Jayasinghe de ceremoniële eerste bal voor aanvang van de finale tussen Green Wolves en Golden Lions. De Golden Lions wonnen de finale met 12-3 om de Classic te winnen. Er waren ook vier individuele prijzen voor Dilip Kumara (beste veldspeler), Sanjeewa Jayarathne (beste werper), Dampiya Mahathantila (beste slagman) en Niroshan Punchihewa (meest waardevolle speler).

Eerder dit jaar ontving de Sri Lanka Amateur Baseball Softball Association een werpmachine van de Chinese Taipei Baseball Association als kado en erkenning voor het feit dat Sri Lanka een groeiend honkballand is. De werpmachine, de eerste in het land, zal gebruikt woorden door nationale teams op de Japan-Sri Lanka Friendship Baseball Groud.

De Japan-Sri Lanka Friendschip Baseball Ground werd officiëel geopend op 23 december 2012. Het is het eerste honkbalveld in het veld en het werd geopend door de President van Sri Lanka, Zijne Excellentie Mahinda Rajapaksa. Het veld is gesitueerd op het Mahinda Rajapaksa International Sports Complex in Diyagama, Homagama in de Western Province van het eiland. Het honkbalveld ligt in de buurt van de atletiekbaan en de voetbal- en cricketvelden. De constructie werd uitgevoerd voor de specificaties van de International Baseball Federation. De Japanse regering investeerde 111.606 Amerikaanse dollars als ondersteuning van het project ''de constructie van een honkbalveld voor jeugdtraining''. Japan International Cooperation Agency voegde daar een donatie van 136.400 dollar aan toe.

Op de dag dat het veld werd geopend speelde de Nationale Ploeg van Sri Lanka een wedstrijd tegen Kanagawa High School uit Japan, die rechtstreeks op de televisie werd uitgezonden. De volgende dag speelden beide ploegen nog een wedstrijd. Twee dagen na de opening werd een trainingskamp voor scheidsrechters georganiseerd onder leiding van de Japanse internationale umpire Sujeewa Wijayanake.

De ingebruikname van het honkbalveld viel samen met de viering van 60 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Sri Lanka en Japan.

(14 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.