Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 augustus 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Neptunus pakt 1e plaats en kwalificeert zich voor EC
English
ROTTERDAM - DOOR Neptunus kwam donderdagavond terug van een achterstand om in de laatste inning met 4-3 te winnen vs. L&D Amsterdam Pirates, waardoor de ploeg zich verzekerde van de eerste plaats en zich kwalificeerde voor deelname aan het Europa Cup-toernooi van volgend jaar. Met de winst stelde Neptunus ook het thuisvoordeel veilig in de 9-game Play-Offs, die aanstaande donderdag begint.

Amsterdam stond aanvankelijk met 2-0 voor, terwijl Neptunus het zwijgen werd opgelegd door Rob Cordemans. Neptunus kwam langszij in de zevende inning, maar Amsterdam hernam de leiding in de achtste slagbeurt. In de 2e9 maakte Amsterdam drie fouten, resulterend in twee punten en het verlies.

Door het verlies van Amsterdam behouden Corendon Kinheim en Vaessen Pioniers beide uitzicht op de tweede plaats, die eveneens een thuisvoordeel oplevert in de Play-Offs. Kinheim kwam tot een 7-0 shutout tegen ADO Lakers, terwijl Pioniers UVV met 5-0 versloeg. Kinheim staat nu slechts één punt achter Amsterdam, terwijl Pioniers twee punten achter Pirates staat.

Mampaey The Hawks won met 7-6 bij Mr. Cocker HCAW.DOOR Neptunus vs. L&D Amsterdam Pirates
In Rotterdam opende Amsterdam de score met twee runs op starter Diegomar Markwell in de vierde inning. Kenny Berkenbosch begon met een honkslag, waarna de honken vol kwamen te staan toen Markwell een foute aangooi maakte op een 'force play-grounder' van Bas de Jong en Percy Isenia volgde eveneens met een honkslag. Hierna sloeg ook Wesley Connor een honkslag om Berkenbosch binnen te brengen. Het tweede punt werd hierna gescoord toen Bas Nooij in een dubbelspel sloeg. Markwell schakelde hierna Kevin Weijgertse uit met drie slag, maar keek wel tegen een 2-0 achterstand aan.

Intussen legde veteraan Rob Cordemans de Neptuniaanse aanval het zwijgen op. Met twee uit in de eerste inning kreeg de rechtshander een tweehonkslag tegen van Raily Legito, maar daarna schakelde hij 16 van de volgende 17 slagmensen uit. Cordemans kreeg drie nullen op rij in de tweede, derde, vijfde en zesde inning.

En zo leek Amsterdam op weg naar een zege in de openingswedstrijd van de 3-game series tegen Neptunus. Maar in de 2e7 kreeg Neptunus ineens goed vat op de worpen van Cordemans. Raily Legito en Dwayne Kemp sloegen een honkslag en schoven op na een opofferingsstootslag van Rafaël Jozefa. De honken kwamen vol te staan toen Gyenuar Lopez vier wijd kreeg. Amsterdam leek ongeschonden uit de inning te komen toen Cordemans drie slag gooide op volgende slagman Rudy Van Heydoorn, maar hierna volgde Adrian Anthony met een tweehonkslag, die de stand in balans bracht. Kevin Heijstek nam de pitching over en sloot de inning af met een vangbal, maar het was nu weer een nieuwe wedstrijd met een 2-2 stand.

Amsterdam hernam onmiddellijk weer de leiding in de achtste inning. Michael Duursma begon met vier wijd en Kenny Berkenbosch volgde met een stootslag-honkslag. Hierna sloeg Bas de Jong in een dubbelspel, waarin ook voorste loper Duursma werd uitgeschakeld. Met Berkenbosch nu op het tweede honk werd Markwell afgelast en die verloor daardoor de laatste mogelijkheid om een 10-game winner te worden (of hij zou in het weekeinde in relief moeten winnen). Brendan Wise nam het over, maar de Australiër werd begroet met een honkslag van Percy Isenia, die Amsterdam op 3-2 zette.

In de 2e8 zorgde Heijstek voor drie nullen op rij, waarna Amsterdam de kans kreeg om een 'insurance run' te scoren in de 1e9, maar liet in plaats daarvan de honken vol achter. Met twee uit sloegen Rashid Gerard en Roelie Henrique een honkslag, waarna Michael Duursma het honk bereikte na een fout. De inning eindigde echter toen Berkenbosch op de volgende worp een vangbal op fout gebied sloeg.

Met een 3-2 achterstand in de 2e9 draaide Neptunus het duel alsnog om toen de Amsterdamse verdediging driemaal in de fout ging. Jurrian Koks werd de nieuwe werper voor Pirates en moest een lead-off single incasseren van Dwayne Kemp. Hierna maakte Koks een foute aangooi op een opofferingsstootslag van Rafaël Jozefa, waardoor Kemp het derde honk bereikte. Daniel Fernandes verving Jozefa als pinch-runner en die bereikte veilig het tweede honk toen korte stop Michael Duursma een fout maakte op een 'force play-grounder' van Gyenuar Lopez, waardoor Kemp de gelijkmaker kon scoren. En zo stond het 3-3 met een lopers op het eerste en tweede honk en nog steeds nul uit. Rudy Van Heydoorn sloeg vervolgens de bal het midveld in waar Roelie Henrique een fout maakte in de derde opeenvolgende situatie om een nul te maken. Fernandes wist op deze fout te scoren en zo won Neptunus, dat met 10-5 werd 'outhit', met 4-3 en veroverde de eerste plaats in de reguliere competitie. En verzekerde zichzelf van deelname aan het Europa Cup Toernooi van volgend jaar en het thuisvoordeel in de komende Play-Offs.ADO Lakers vs. Corendon Kinheim
In Den Haag stond Corendon Kinheim met slechts 3-0 voor, voordat er een rally van vier runs kwam in de negende slagbeurt om er 7-0 van te maken.

Kinheim opende de score met een punt in de tweede inning toen Jeffrey Arends begon met een tweehonkslag, opschoof na een grounder van Quintin De Cuba en scoorde op een OS van Roy Seltenrijch.

Kinheim liet daarna de honken vol achter in de vierde inning, maar voegde twee runs toe in de vijfde slagbeurt. Remco Draijer opende met een honkslag en scoorde helemaal vanaf het eerste honk toen René Cremer volgde met een honkslag in links-midveld. Cremer stal vervolgens het tweede honk en bereikte het derde honk na een grounder van Dirk van 't Klooster. Volgende slagman Mervin Gario kreeg vier wijd en dat leidde tot een werperswissel. Bryan Engelhardt volgde met een opofferingsslag om Cremer binnen te brengen en de stand op 3-0 te zetten.

Kinheim verhoogde de voorsprong naar 7-0 met een 4-run rally in de negende inning. Met één uit werden twee runs gescoord op een tweehonkslag van Van 't Klooster, die later zelf scoorde na een wilde worp. Een honkslag van Arends was goed voor het vierde punt in de slagbeurt.

David Bergman gooide de hele wedstrijd voor Kinheim, zijn eerste complete wedstrijd van het seizoen. De rechtshander gooide 14 keer drie slag en stond maar vier honkslagen toe. Slechts drie spelers van ADO Lakers bereikten het tweede honk in het duel. Met de winst verhoogde Bergman zijn 'record' naar 9-2 en hij voert de Hoofdklasse nu aan met 103 strikeouts.UVV vs. Vaessen Pioniers
In Vleuten hield Vaessen Pioniers UVV puntloos, maar scoorde slechts vijf punten op 16 honkslagen. Phil Ortez en Michael Pluijmers sloegen beiden drie hits.

Pioniers scoorde een punt in de tweede, derde en vierde inning. In de tweede slagbeurt opende Mark-Jan Moorman met een tweehonkslag en scoorde na een honkslag van Pluijmers. Het volgende punt werd gescoord in de derde toen Vince Rooi een one-out homerun sloeg. Kevin Dirksen begon de vierde beurt met een homerun om er 3-0 van te maken.

In de zesde inning scoorde Pioniers weer een punt. Dè Flanegin begon met een honkslag en werd vervangen door Djewi Appelman als pinch-runner, die daarna scoorde op een 'force play-grounder' van Zerzinho Croes. Maar Pioniers liet deze beurt ook de honken vol achter.

Na nog eens twee lopers te hebben achtergelaten in de zevende scoorde Pioniers weer een punt in de achtste. Croes begon met een honkslag, maar werd uitgeschakeld bij een poging er een tweehonkslag van te maken. Hierna, met twee uit, werd Danny Rombley geraakt door een worp en scoorde later na een honkslag van Skip Visser.

UVV sloeg slechts drie honkslagen op starter Josh Rickards, waarna er nog maar twee werden toegevoegd in het restant van het duel.

UVV bereikte maakt tweemaal het derde honk, beide keren via een driehonkslag. In de eerste inning opende Norbert Jongerius met een driehonkslag. Hierna schakelde Rickards volgende slagmensen Daan Cornelissen en Dennis De Quint met drie slag uit, maar moest ook catcher Mark Duursma worden vervangen. Eerder deze week ontving Jongerius een uitnodiging om de komende weken deel te nemen aan een reeks zogenaamde 'instructional practices' van het Nederlands Honkbal Team.

In de zevende inning sloeg De Quint een triple met twee uit, maar bleef ook achter.

Afgelopen woensdag verliet UVV-pitcher Jerremyh Angela het team, want hij reisde naar Phoenix (Arizona) om daar op een Junior College te gaan spelen. Ian Delemarre en Oscar Meuris, twee andere werpers, vertrekken eind september. Delemarre gaat spelen voor St. Augustine University in North Carolina, terwijl Meuris gaat spelen voor een Junior College in Texas. Outfielder Jordan Illis keert terug naar de USA om weer te gaan spelen voor Carl Albert State College, een Junior College in Oklahoma.Mr. Cocker HCAW vs. Mampaey The Hawks
In Bussum versloeg Mampaey The Hawks Mr. Cocker HCAW met 7-6 en boekte de derde zege in de laatste vier wedstrijden. Voor The Hawks, dat dit seizoen in de Hoofdklasse debuteert, was het de tiende zege van het jaar.

The Hawks leidde comfortabel met 6-2 in de derde inning, maar voegde nog slechts één punt toe in het restant van het duel, terwijl HCAW terugkwam, maar uiteindelijk een punt tekort kwam.

In de eerste inning opende Urving Kemp met een tweehonkslag en scoorde op een opofferingsslag van Steven Wharwood, maar HCAW antwoordde met twee runs. Met twee uit sloegen Sergino Martis en Jesus Latte een honkslag, waarna het eerste punt werd gescoord toen ook Jim Froberg een honkslag sloeg. Hierna sloeg Jelle Blaauw een honkslag in zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt om het volgende punt binnen te brengen. Blaauw, die op het derde honk speelde, sloeg 2-uit-3 in zijn Hoofdklasse-debuut.

In de derde inning kwam The Hawks tot een rally van vijf runs om een 6-2 voorsprong te nemen. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Joris Naber en Berend Ruben werden geraakt door een worp en Urving Kemp tussendoor een tweehonkslag sloeg. Hierna bracht Steven Wharwood twee runs binnen met een honkslag, waarna Berry van Donselaar een 3-run homerun sloeg om de stand op 6-2 te brengen.

HCAW pakte een punt terug in de 2e3 na een honkslag van Latte, maar liet ook de honken vol achter.

Beide teams scoorden eenmaal in de zesde inning. The Hawks scoorde via een honkslag Ruben, HCAW op een OS van Joris van Amstel.

HCAW verkleinde de achterstand naar 7-6 in de zevende inning op vier hits, waaronder een RBI-single van Max Clarijs, gevolgd door een opofferingsslag van Tim Vermij. HCAW liet ook twee lopers achter en ging op rij uit in de achtste inning, de laatste slagbeurt vanwege de 22:30 uur curfew-regel.

(15 augustus)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.