Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Balentien breekt HR-record!
English

...Balentien wordt geëerd na het breken...
...van het homerun-record...
(© Foto: Swallows)
TOKYO (Japan) - Wladimir Balentien heeft zondagavond (15 september) zijn record-brekende 56e homerun geslagen om het all-time, single-season record in de Japanese Major League op zijn naam te schrijven. Balentien sloeg de historische homerun in de eerste inning, waarna hij er nog één sloeg in de derde slagbeurt op zijn totaal op te voeren naar 57. Zijn 57e homerun was eveneens goed voor een record, want het aantal is het meeste ooit geslagen in het Aziatische professionele honkbal. In 2003 sloeg Seung-Yeop Lee 56 homeruns in de Koreaanse Major League. De record-zettende homerun bal zal worden opgestuurd naar de Japanse Baseball Hall of Fame in Tokyo. Als Balentien zijn homeruns blijft slaan zoals hij op het moment doet kan hij het seizoen afsluiten met 66.

De Nederlandse outfielder evenaarde het record afgelopen woensdag. Met zijn 55e homerun evenenaarde Balentien het record dat oorspronkelijk werd gerealiseerd door de legendarische slagman Sadaharu Oh in 1964. Tuffy Rhodes en Alex Cabrera, twee voormalige Major League-spelers, evenenaarden het record in respectievelijk 2001 en 2002. De twee, die nog een handvol wedstrijden moesten spelen in de reguliere competitie, kregen nooit de kans het record te breken, omdat zij in hun resterende slagbeurten vier wijd kregen van de werpers, die hiermee het record van Sadaharu Oh wilden beschermen.


...Bekijk hier Balentien's record-homerun...
De twee homeruns van Balentien vormden het hoogtepunt in een 9-0 overwinning van de Tokyo Yakult Swallows op eigen veld tegen Hanshin Tigers. Bericht werd dat de bal van homerun 56 werd gevangen door Sho Naruoka, een aanhanger van de Hanshin Tigers. In ruil voor de bal ontving hij een gesigneerde knuppel, uniform en spikes.

Tijdens de persconferentie na afloop reageerde Balentien op zijn historische homerun. ,,Ten eerste wil ik al mijn fans bedanken. Maar ik wil ook alle Hanshin-fans bedanken voor hun steun en het respecteren van al mijn slagbeurten. Ik ben zo blij op dit moment. Ik kan niet eens geloven wat er nu allemaal gaande is. Het was een line drive, ik raakte de bal enorm goed. Ik sloeg de bal op de juiste bal dus ik wist dat-ie er uit ging. Het was een geweldig gevoel. Ik denk dat ik zoiets nooit meer zal voelen in mijn leven. Ik ben blij dat ik het heb kunnen doen op eigen veld voor mijn fans in Jingu. Het is een droom. Soms denk ik dat ik nog slaap. Ik kan het nog steeds niet geloven.''

Over Sadaharu Oh zei Balentien: ,,Het is een speciaal moment. Hij is de all-time Japanse homerun king en ik heb enorm veel respect voor him, voor de fantastische powerhitter die hij is, om in de gelegenheid te zijn hem te evenaren en te passeren, het is heel speciaal voor me.''


...Homeruns nr. 56 & 57...
(© Foto: Swallows)
Balentien zei dat hij te graag een homerun wilde slaan in de drie wedstrijden die volgden op de record-evenaring. Maar vandaag, in zijn vierde duel sinds het slaan van nummer 55, had hij zichzelf gezegd meer te relaxen. Balentien brak het record onder toeziend ook van zijn moeder.

In de eerste inning sloeg Balentien een 2-wijd-1-slag worp van Daiki Enokida over de links-midveld-omheining voor homerun nummer 56. In de derde slagbeurt stond hij weer tegenover Enokida en dit keer sloeg hij een 3-0 worp het linksveld in voor zijn 57e homerun. Balentien sloeg opnieuw in de vijfde inning, dit keer op Ryo Watanabe en kreeg toen drie slag. In de zesde inning gooide Watanabe vier wijd op Balentien, die aan slag kwam met lopers op het eerste en tweede honk, maar die schoven op na een wilde worp. In de achtste inning sloeg hij een vangbal in het midveld.

Sadaharu Oh was één van de eerste die reageerde: ,,Hij brak het record indrukwekkend en hij slaat ze met een enorme snelheid van ongeveer één homerun elke twee wedstrijden'', aldus Oh. ,,Net als de fans kijk ik er naar uit om te zien hoeveel hij er kan slaan''.

(15 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.