Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


ADO Lakers opent degradatie-reeks met winst
English
ROTTERDAM - ADO Lakers is de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off zondag begonnen met een 6-2 overwinning tegen Twins, de kampioen van de Overgangsklasse.

ADO Lakers 'outhit' Twins met 10-5, waaronder drie hits van Kelvi Martinez. Startende werper Timo van Ancum gooide ruim acht goede innings met zeven strikeouts en stond slechts vijf hits toe.

De reeks wordt maandagavond in Den Haag voortgezet als de zaterdag afgelast wedstrijd wordt ingehaald.

In de Play-Downs kreeg ADO Lakers acht punten in mindering vanwege het opstellen van ongerechtigde speler Eugene Henson in vier wedstrijden, waarvan er één werd gewonnen. Hierdoor miste ADO Lakers, dat drie wedstrijden won in de Play-Downs, rechtstreekse handhaving in de Hoofdklasse voor volgend jaar. En zo moet de ploeg nu een best-of-five reeks spelen om de plek in de hoogste afdeling voor 2014 veilig te stellen.

Vandaag keerde Eugene Henson terug in de startende line-up voor ADO Lakers, maar dit keer was het papierwerk wel in orde en was hij gerechtigd uit te komen voor de ploeg. Henson stond als derde in de slagvolgorde, was de eerste honkman en scoorde één van de twee punten in de eerste slagbeurt. In de tweede inning werd een punt gescoord toen hij na een fout het honk bereikte.

Startende werper voor Twins was Jeremy Ishak, die wat Hoofdklasse-ervaring opdeed bij Sparta-Feyenoord. Maar vandaag kreeg hij vier hits en vijf runs tegen in de eerste twee innings, terwijl zijn verdediging driemaal in de fout ging.

Naast Ishak heeft Twins nog een aantal voormalige Hoofdklasser op het roster staan, zoals Martijn Meeuwis (Neptunus), Jarreau Martina (ADO), Anthony Vrolijk (Sparta-Feyenoord), Shurty Tremus (several teams) en Kevin Roovers (HCAW).

In de eerste inning sloeg Jason Jakobus een honkslag voor ADO Lakers met één uit, waarna Eugen Henson werd geraakt door een worp. Het eerste punt werd hierna gescoord toen Thomas Gei volgde met een honkslag. Vervolgens scoorde Henson op een squeeze stootslag-honkslag van Kelvi Martinez. De inning eindigde echter toen Ishak eerst Gei op het tweede honk met een pick-off uitschakelde en even later hetzelfde deed met Martinez, nadat die was opgeschoven na vier wijd voor Glennton Poulo.

In de tweede inning voegde ADO Lakers drie runs toe. Julian Goins opende met een tweehonkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Jurriaan Dijk en scoorde toen Kelvin Knape het honk bereikte na een fout. Hierna kwam ook Carlos Ocilia na ee fout op het honk. Knape en Ocilia schoven vervolgens op na een OSS van Jason Jakobus, gevolgd door een puntscorende wilde worp. Ocilia scoorde even later het derde punt in deze beurt toen Eugene Henson het honk bereikte op een nieuwe fout, wat de derde nul geweest zou zijn. Kort erna kwam de inning ten einde toen Henson werd uitgeschakeld bij een steelpoging. De ervaren speler moest hierna wel het duel verlaten vanwege een blessure.

ADO Lakers scoorde het zesde punt in de zesde inning toen Goins een honkslag sloeg met één uit en opschoof na een fout in het outfield, waarna hij scoorde op een 2-out single van Knape.

Twins, dat zes fouten maakte, sloeg slechts vijf honkslagen op starter Timo van Ancum, die zevenmaal drie slag gooide in 8 2/3 inning.

Met een 2-0 voorsprong gooide Van Ancum vier wijd op openingsslagman Lars Molenaar in de tweede helft van de eerste inning, maar volgde met drie slag voor Shurty Tremus en Jarreau Martina, die beiden Hoofdklasse-ervaring hebben. De laatste speelde voor ADO in 2011, terwijl ook Tremus in het verleden voor ADO uitkwam. Oud-Hoofdklasser Martijn Meeuwis sloeg vervolgens nog een honkslag, maar de inning eindigde met een groundout.

Hierna schakelde Van Ancum 18 van de volgende 21 slagmensen uit. In de achtste inning wist Twins uiteindelijk iets terug te doen. Lead-off hitter Christopher Ge bereikte het honk na een fout, waarna Tremus vier wijd kreeg met één uit. Nadat de twee waren opgeschoven na een grounder scoorden beiden op een honkslag van Meeuwis, maar daar bleef het bij.

In de negende inning kreeg Van Ancum een 2-out single tegen van Rikkert Kempen en werd opgevolgd door Martijn Riphagen. Die begon met een vrije loop, maar een gedwongen nul sloot de wedstrijd daarna af.

(15 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.