Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 november 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Lions, Golden Eagles openen Asia Series met winst
English
TAICHUNG (Taiwan) - Samsung Lions en Tohoku Rakuten Golden Eagles hebben beide vrijdag (15 november) hun openingswedstrijd van de Asian Series in winst omgezet. De profkampioenen van Zuid-Korea en Japan zijn de twee favorieten in de zesde editie van het evenement. In de middag braken de Lions een 2-2 stand in de achtste inning van hun eerste duel tegen Unipol Fortitudo Bologna, de Italiaanse vertegenwoordiger namens Europa. De Lions wonnen met 5-2, maar werden 'outhit' met 9-6. De Golden Eagles wonnen 's avonds na een rally in de achtste inning met 6-1 vs. EDA Rhinos, de runner-up van de Taiwanese profcompetitie. Als gastland mag Taiwan met deelnemen met de kampioen en de runner-up. De Taiwanese kampioen Uni-President 7-Eleven Lions en de Australische kampioen Canberra Cavalry komen zaterdag voor het eerst in actie.Samsung Lions vs. Unipol Fortitudo Bologna
In de openingswedstrijd, die werd bijgewoond door zo'n 500 toeschouwers en werd gespeelde op een heldere en zonnige middag, opende Bologna de score in de tweede inning. Alessandro Vaglio (met .410 Bologna's beste slagman dit seizoen) begon met een vrije loop van starter Jung-hyun Baek, die tijdens het reguliere seizoen reliever was en in 28 wedstrijden gooide. Veteraan Claudio Liverziani bracht Vaglio hierna naar het derde honk met een honkslag, maar werd zelf uitgeschakeld bij een poging op te schuiven. Een honkslag van Luca Bischeri bracht Vaglio vervolgens binnen en bezorgde de ploeg van Manager Marco Nanni een vroege voorsprong. Er volgde nog een honkslag van Marco Sabbatini met twee ut, waarna Bologna de honken vol kreeg toen Juan Carlos Infante werd geraakt door een worp, maar werper Baek sloot de inning hierna af met een strikeout.

De Lions kwamen langszij in de tweede helft van de tweede inning. Seung-yeop Lee opende met een honkslag, waarna Young-seop Bae vier wijd kreeg. Beiden schoven op na een opofferingsstootslag, waarna Lee de gelijkmaker scoorde op een opofferingsslag van Ji-young Lee.


...Seung-yeop Lee completeert zijn 3-run homerun...
(© Foto: Simone Amaduzzi)
In de vijfde namen de Lions een 2-1 voorsprong toen Hyung-sik Jung met één uit vier wijd kreeg van starter Bobby Blevins, die niet voor Bologna speelde in de competitie, maar is toegevoegd voor de Asia Series. Jung stal even later het tweede honk en scoorde op een honkslag van Han-yi Park.

Bologna bracht de stand op 2-2 in de 1e7. Met één uit sloeg Luca Bischeri een tweehonkslag en werd vervangen door pinch-runner Francesco Fuzzi, die opschoof na een honkslag van Marco Sabbatini. Na een werperswissel scoorde Fuzzi de gelijkmaker toen reliever Chang-min Shim een honkslag moest incasseren van Andrea D'Amico. De inning kwam toen einde toen een vangbal van Juan Carlos Infante eindigde in een dubbelspel.

De Lions sloegen vervolgens toe met drie runs in de 2e8. Hyung-sik Jung begon met vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag van Han-yi Park. Hierna werd Junior Oberto ingebracht als nieuwe werper en hij begon met een strikeout. De linkshander gooide hierna opzettelijk vier wijd op Suk-min Park om een gedwongen loop te creëren. Dat mislukte, want Seung-yeop Lee volgde met een 3-run homerun, die de Lions op een 5-2 voorsprong zette.Tohoku Rakuten Golden Eagles vs. EDA Rhinos
In de avond kwamen ook de Golden Eagles tot een rally in de achtste inning om hun openingswedstrijd te winnen, net als de Koreaanse Lions. De Eagles keken eveneens kort tegen een achterstand aan, kwamen langszij en scoorde vijf runs in de achtste inning om het duel te beslissen.

De tweede wedstrijd werd bijgewoond door bijna 11.000 toeschouwers in het Taiching Intercontinental Baseball Stadium. De wedstrijd bleef vijf innings puntloos, waarna de Rhinos de score openden in de 1e6. Golden Eagles-starter Wataru Karashima gooide vijf solide innings, waarin hij achtmaal drie slag gooide. Hij kreeg een lead-off single tegen in de eerste inning, maar werd daarna gesteund met een dubbelspel. In de tweede slagbeurt begon hij met een strikeout, kreeg toen een honkslag tegen, maar volgde met nog eens twee strikeouts.

In de derde inning kreeg Karashima een one-out single tegen, maar ook die deerde hem niet. Na drie nullen op rij in de vierde inning zag Karashima de Rhinos de score bijna openen in de 1e5. Hij kreeg een lead-off single tegen van Fu-zen Shen, gooide drie slag op de volgende slagman, maar dat werd gevolgd door een tweehonkslag van Guan-wei Yang, waarop ook Shen werd uitgeschakeld. Hierna volgde een vrije loop, maar een vangbal sloot de beurt af.

In de zesde openden de Rhinos de score wel. Karashima begon met vier wijd op Zong-nen Lin en Kuo-hui Kao, maar volgde met een strikeout. Hiroyuki Fukuyama nam de pitching hierna over, maar die werd begroet met een RBI-single van Chao-hang Zheng zodat de Rhinos op voorsprong kwamen. Maar het zou hun enige punt zijn.

De Golden Eagles kwamen langszij in de 2e7 op starter Nick Green. De Amerikaan had vijf hits moeten toestaan in de voorgaande zes slagbeurten, maar hield de Japanse ploeg puntloos. In de zevende kreeg hij een lead-off single tegen van Shintaro Masuda, die opschoof na een opofferingsstootslag van Tetsuro Nishida. Met twee uit scoorde Masuda de gelijkmaker toen Ryo Hijirisawa volgde met een honkslag.

De Golden Eagles kwamen hierna tot een rally van vijf runs in de achtste inning op drie werpers. Met één uit bereikte Ginji Akaminai het honk na een fout, waarna de honken vol kwamen te staan toen Taishi Nakagawa een honkslag sloeg en Yusuke Kosai vier wijd kreeg, nadat Nakagawa was vervangen door pinch-runner Tatsuro Iwasaki. De Eagles namen vervolgens een 2-1 voorsprong toen Makoto Moriyama een honkslag sloeg en dat betekende het einde voor reliever Chien-fu Yang, die de inning was begonnen. Ming-jin Tsai nam het over, maar kreeg een 2-run single tegen van Tetsuro Nishida en een one-run single van Motohiro Shima. Hierna werd Huan-yang Chen de derde werper in de inning. Hij kreeg een opofferingsslag tegen van Ryo Hijirisawa en dat bracht het vijfde punt in de inning binnen en zorgde voor een 6-1 voorsprong.

(15 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.