Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 juni 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


'Come-from-behind' zege Team North in All Star Game
English
HAARLEM - Team North stond in de derde inning met 6-2 achter, maar won zondag de vierde Nederlandse Hoofdklasse All Star Game met 13-9, dankzij een 5-run rally op twee homeruns in de achtste inning. Het was de tweede overwinning voor Team North in de nog jonge All Star-historie. In 2010 won Team South de allereerste wedstrijd met 7-4 op het complex van ADO in Den Haag. Team North won vervolgens met 8-5 in 2011 en Team South won daarna het duel van vorig jaar met 9-2. De wedstrijden in 2011 en 2012 werden beide gespeeld op het veld van UVV in Vleuten. De locatie voor dit jaar was het historische Pim Mulier Stadion in Haarlem, de thuishaven van landskampioen Corendon Kinheim, dat 50 jaar geleden werd geopend.

Team North, dat onder leiding stond van Wim Martinus (Corendon Kinheim, hij verving Hans Lemmink), was samengesteld uit spelers van Corendon Kinheim, L&D Amsterdam Pirates, Vaessen Pioniers en Mr. Cocker HCAW. Team North, gecoached door Evert-Jan 't Hoen (DOOR Neptunus), kon selecteren uit de spelers van DOOR Neptunus, UVV, ADO Lakers en Mampaey the Hawks.

Met 22 gescoorde punten en 28 honkslagen werden nieuwe records gerealiseerd in de vierjarige All Star-historie. Een ander record werd gezet met zes homeruns. Phil Ortez, die met een 2-run homerun in de zevende inning de stand in evenwicht bracht, 3-uit-3 sloeg en nog een punt scoorde in de 5-run achtste beurt, werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler.

De recorddag begon al tijdens de Homerun Contest, die werd gewonnen door Rudy Van Heydoorn. Met vijf homeruns eindigde de catcher van Neptunus op de tweede plaats in de Eerste Ronde achter Ferd van Stekelenburg (UVV), die de bal negen keer over de omheining sloeg. Raily Legito (Neptunus, die vier homeruns sloeg) en Percy Isenia (Amsterdam Pirates, die er drie sloeg) plaatsten zich ook voor de Halve Finale. Quintin de Cuba (Kinheim, geen homeruns), Jeffrey Arends (Kinheim, 0), Ricky Daal (UVV, 1) en Kenny Berkenbosch (Pirates, 2) namen ook deel aan de Eerste Ronde.

In de Halve Finale dreunde Van Heydoorn nog eens 11 homeruns, maar moest Isenia met 14 voor laten gaan. Met deze totalen plaatste het duo zich voor de Finale. Legito en Van Stekelenburg sloegen beiden twee homeruns in de Halve Finale.


...Rudy Van Heydoorn zorgde voor een Homerun Contest-record met 23...
(© Foto: Henk Seppen)
Van Heydoorn won de Finale met het slaan van zeven homeruns, terwijl Isenia er nu slechts één liet noteren. Met zijn 23 homeruns zorgde Van Heydoorn voor een nieuw Homerun Contest-record. Hij brak het record van 15, dat vorig jaar werd gepresteerd door Bryan Engelhardt, die in 2011 met elf homeruns ook de contest won. In de eerste contest in 2010 won Isenia met 10 homeruns. Vorig jaar sloeg Van Heydoorn slechts drie homeruns in de Eerste Ronde van zijn eerste Homerun Contest. Arends en Isenia namen deel aan hun derde Homerun Contest.

Heuvelveteranen Diegomar Markwell (Neptunus) en Rob Cordemans (Amsterdam Pirates) waren de startende werpers. De twee waren ook in de All Star Game van 2011 de startende werpers. Voor Markwell was dit zijn derde All Star-start op rij. De twee gooiden vandaag alleen de eerste inning. Cordemans gaf een vrije loop weg, terwijl Markwell drie slagmensen uitschakelde. Markwell leek de winnende werper te gaan worden, dankzij drie runs in de tweede inning, maar zijn status veranderde in een 'no-decision' toen Team North in de zevende inning langszij kwam.

In de tweede inning nam Sedley Karel (HCAW) het werpen van Cordemans over en moest drie runs toestaan. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Ferd van Stekelenburg en moest vervolgens back-to-back homeruns incasseren van Rudy Van Heydoorn en Rafaël Jozefa (Neptunus), de eerste keer in de All Star-historie dat er back-to-back homeruns werden geslagen. Drie nullen volgden, maar Team South had een 3-0 voorsprong genomen.

In de tweede helft van de tweede inning pakte Team North twee runs terug op nieuwe werper Ronald de Bont (The Hawks). Percy Isenia begon met vier wijd en Jeffrey Arends (Kinheim) sloeg een honkslag, waarna beiden scoorden op een one-out double van Quintin de Cuba, die later op het derde honk strandde.

Team South nam meer afstand door nogmaals drie runs te scoren in de derde inning op David Bergman (Kinheim). Benjamin Dille (Neptunus) kreeg vier wijd en Raily Legito sloeg een honkslag, gevolgd door een RBI-double van Dwayne Kemp (Neptunus). Met één uit voegde Van Heydoorn een RBI-single toe, terwijl Kemp wist te scoren toen daar een foute aangooi vanuit het outfield op volgde, zodat het 6-2 werd.

In de tweede helft van de derde inning verkleinde Team North de achterstand weer met twee punten op Kevin Noordzij (The Hawks). Met één uit sloegen Mervin Gario (Kinheim) en Danny Rombley (Pioniers) een honkslag. Met twee uit scoorden beiden op een honkslag van Jeffrey Arends, de MVP van de All Star Game van vorig jaar. Bas de Jong (Amsterdam) sloeg ook nog een honkslag, maar Team North liet twee lopers achter.

In de vierde inning werd de Venezolaanse Spanjaard Iván Granados (HCAW) de nieuwe werper voor Team North. De linkshander kreeg een 2-out double tegen van Benjamin Dille in de vierde, maar stond geen punten toe. Hij keerde terug op de heuvel in de vijfde en moest toen een 2-out homerun van Rudy Van Heydoorn incasseren. Hiermee werd Van Heydoorn de tweede speler in de All Star-historie die twee homeruns in één wedstrijd sloeg. In 2011 was Bryan Engelhardt de eerste.

Team North werd in de vierde beurt puntloos gehouden door Orlando Yntema (Neptunus), maar scoorde wel weer een punt in de vijfde op Jerremyh Angela (UVV). Met twee uit gooide de linkshander vier wijd op Jeffrey Arends, die opschoof na een wilde worp en een honkslag van pinch-hitter Phil Ortez (Pioniers). Even later scoorde Arends na een honkslag van pinch-hitter Kenny Berkenbosch (Amsterdam).

Nadat Arshwin Asjes (Kinheim) namens Team North voor drie nullen had gezorgd in de 1e6 verkleinden zijn teamgenoten de achterstand tot slechts 7-6 in de tweede helft van de beurt. Jesse Aussems (Amsterdam) begon met een tweehonkslag op nieuwe werper Elton Koeiman (The Hawks) en schoof op na een honkslag van Vince Rooi (Pioniers), die net in het duel was gekomen als nieuwe korte stop. Met één uit scoorde Aussems toen Koeiman een wilde worp langs zijn catcher gooide, maar Rooi bleef achter op het derde honk.

Team South nam weer wat meer afstand via het scoren van een punt in de zevende inning op Kaj Timmermans (HCAW). Met twee uit raakte hij Dwayne Kemp met een worp en kreeg daarna honkslagen tegen van Ferd van Stekelenburg en Giovanni Samboe, die net het catchen had overgenomen van Van Heydoorn. Maar Timmermans sloot af met een strikeout, zodat Team South twee lopers achterliet, maar wel met 8-6 voorstond.

In de tweede helft van de zevende inning maakte Team North er weer een nieuwe wedstrijd van. Jorian van Acker (Neptunus) was de nieuwe werper voor Team South en die werd begroet met een lead-off double van Jeffrey Arends, die viermaal het honk bereikte. Hierna sloeg Phil Ortez een homerun, waarmee hij de stand in evenwicht bracht (8-8). Ortez homerde ook in de All Star Game van vorig jaar, maar toen kwam hij als speler van ADO Lakers uit voor Team South. Er volgden drie nullen, maar op dit moment hadden de ruim 1300 toeschouwers al een record-aantal aan punten (16) gezien, terwijl het totaal aantal honkslagen (21) ook het record (24) naderde.

In de eerste helft van de achtste inning gooide nieuwe werper Swen Huijer met twee uit vier wijd op Quensley Bazoer (ADO Lakers), maar die bleef achter. oud-prof Huijer (Boston Red Sox-minors) werd hierna de winnende werper, want Team North sloeg vervolgens met vijf punten toe in de 2e8. De ervaren werper Duko Jansen (UVV) nam het over voor Team South en begon met een groundout. Maar hierna moest de geroutineerde closer vijf honkslagen toestaan. Jorin van Amstel (HCAW) en Roelie Henrique (Amsterdam) sloegen een honkslag en scoorden toen Percy Isenia volgde met een 3-run homerun. Een volgende grounder zorgde hierna voor de tweede nul, maar toen sloeg Phil Ortez weer honkslag (hij sloeg 3-uit-3) en dit keer volgde Kenny Berkenbosch met een homerun die Team North een 13-8 voorsprong opleverde.

Team South kon hier nog slechts één punt tegenover zetten op closer Bayron Cornelissen (Pioniers). Dennis De Quint (UVV) opende met een tweehonkslag, schoof op na een honkslag van Dwayne Kemp en scoorde op een opofferingsslag van Giovanni Samboe, maar hierna maakte een nieuwe vangbal een einde aan de wedstrijd, die twee uur en 54 minuten duurde.

Team North - Team South 13-9
RHE
All Star Team South033010101-9111
All Star Team North02201125X-13171
pitchers Team Southinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell11----
Ronald de Bont, H (1)1-1222
Kevin Noordzij11-422
Orlando Yntema, H (1)11----
Jerremyh Angela, H (1)1-1211
Elton Koeiman, H (1)1--211
Jorian van Acker, BS (1)11-222
Duko Jansen, L (0-1)1--555
pitchers Team Northinn.SOBBHRER
Rob Cordemans121---
Sedley Karel111233
David Bergman111332
Iván Granados23-211
Arshwin Asjes12----
Kaj Timmermans11-211
Swen Huijer, W (1-0)111---
Bayron Cornelissen1--211
Homeruns: Team South: Rudy Van Heydoorn 2 (2)(2-run,2nd,off Karel; solo,5th,off Granados), Rafaël Jozefa (1)(solo,2nd,off Karel); Team South: Phil Ortez (1)(2-run,7th,off Van Acker), Percy Isenia (1)(3-run,8th,off Jansen), Kenny Berkenbosch (1)(2-run,8th,off Jansen).
Box Score
Play-by-Play
Umpires: HP-Fred Groenewegen, 1B-Olav Steijger, 2B-Johan Brandsma, 3B-Henri van Heijningen.
Official Scorer-Fred van der Kade.
Play-by-Play-Sven van Eijk.
Public Address Announcer-Yvonne de Vries.
Speeltijd-2:54 uur.

(16 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.