Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Tweede duel promotie/degradatie-reeks onderbroken door regen
English
DEN HAAG - Na winst in Game 1 van de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off op zondag leek ADO Lakers maandagavond op weg naar een fikse nederlaag tegen Twins. Op zaterdag verregende het openingsduel van de reeks, waarna ADO Lakers zondag met 6-2 won bij Twins. Maar vanavond, voor eigen publiek, ging het niet goed met ADO Lakers. Twins kwam in het inhaalduel tot een rally van 12 punten in de tweede slagbeurt en stond met 12-0 voor in de eerste helft van de zesde inning toen het duel werd onderbroken vanwege regen. Het was niet mogelijk de wedstrijd te hervatten en die wordt nu aanstaande zaterdag vanaf 12 uur uitgespeeld voor aanvang van de vastgestelde derde wedstrijd in Den Haag.

In de eerste slagbeurt kreeg Shurty Tremus vier wijd met één uit voor Twins, maar werd even later via een pick-off uitgeschakeld, gevolgd door een strikeout. En zo begon startende werper Wimsley van Heijningen het duel goed voor ADO Lakers. Maar in de tweede inning gaven twee werpers zeven vrije lopen weg, terwijl Twins zeven hits toevoegde en de ADO-verdediging driemaal in de fout ging.

Twins kreeg de honken snel vol, want Van Heijningen gooide vier wijd op Martijn Meeuwis en Tommy Smeets, gevolgd door een honkslag van Anthony Vrolijk. En hierna begon het scoren. Het eerste punt werd gescoord via een opofferingsslag van Rikkert Kempen, waarna de honken opnieuw vol kwamen te staan toen Roy de Milde een honkslag sloeg. Een vrije loop voor Christopher Ge bracht vervolgens Smeets binnen en een honkslag-plus-oufieldfout van Jarreau Martina zorgde voor de volgende twee runs. Shurty Tremus volgde met een RBI-double en dat leidde tot een werperswissel. Rick van der Post nam het over, maar begon met vier wijd voor Bart Hanegraaf, zodat de honken opnieuw vol kwamen te staan. Martijn Meeuwis volgde met een 2-run single en omdat hier een fout in het outfield op volgde kon ook de derde loper scoren. Meeuwis scoorde het volgende punt na een honkslag van Tommy Smeets. Hierna kreeg Twins opnieuw alle honken in bezit toen Vrolijk en De Wilde (met twee uit) beiden vier wijd kregen. Van der Post gooide even later ook vier wijd op Ge en dat bracht de stand op 10-0. Martina volgde met een RBI-single, gevolgd door een fout, zodat de stand kon worden opgevoerd naar 12-0. Een vangbal van Tremus, de 17e slagman in de inning, sloot uiteindelijk de desastreuze slagbeurt voor ADO Lakers af, maar uiteraard ook een zeer productieve slagbeurt voor Twins.

In de volgende innings werd Twins puntloos gehouden door de ADO-pitching. In de derde gooide Van der Post vier wijd op Hanegraaf en kreeg een honkslag tegen van Meeuwis, maar daarna volgden drie nullen. Van der Post zorgde hierna voor drie nullen op rij in de vierde, maar stond weer twee slagmensen tot de honken toe in de vijfde. Hij gooide vier wijd op Tremus en kreeg een honkslag tegen van Hanegraaf, waarna hij werd opgevolgd door Sylvester Martina, die de volgende drie slagmensen uitschakelde.

Intussen werd ADO Lakers het zwijgen opgelegd door Kevin Roovers, die een aantal seizoenen in de Hoofdklasse gooide voor Mr. Cocker HCAW. In de eerste vijf innings stond de rechtshander slechts drie slagmensen tot de honken toe. In de tweede inning gooide hij vier wijd op Julian Goins met één uit en in de derde beurt kreeg hij met twee uit een honkslag tegen van Carlos Ocilia. In de vierde slagbeurt bereikte Goins het honk na een fout met twee uit.

In de eerste helft van de zesde inning stond Twins nog altijd met 12-0 voor en begon Martina met drie slag voor pinch-hitter Lars Molenaar. Hierna stond volgende slagman Roy de Milde op een 2-wijd-1-slag stand toen het duel moest worden onderbroken vanwege een hevige regenbui. Dat zorgde er vrijwel onmiddellijk voor dat het speelveld onder water kwam te staan en dat verder spelen niet meer mogelijk was. Besloten werd de wedstrijd te staken en het restant uit te stellen naar aanstaande zaterdag.

Wordt vervolgd!

(16 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.