Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Eugene Henson nieuwe Hoofd Coach ADO Lakers
English
DEN HAAG - Eugene Henson is de nieuwe Hoofd Coach van ADO Lakers. Henson is de opvolger van Dave Daniels, die de ploeg de afgelopen twee seizoenen leidde en afgelopen donderdag bekendmaakte dat hij was gestopt als coach.


...Eugene Henson in discussie met umpire Jac Vrij...
...tijdens het seizoen 2009 als speler van Sparta-Feyenoord...
(© Foto: Henk Seppen)
De aanstelling van Henson werd bekend gemaakt door de Stichting ADO Lakers Haaglanden Honkbal, die onlangs werd gevormd door het clubbestuur. Deze stichting zal alle honkbalzaken van het hoofdklasse-team van ADO Lakers behartigen. Een interim-bestuur voor deze stichting werd benoemd met daarin ondermeer Hugo Wapperom, zelf een oud-coach van ADO. Dit bestuur staat voor een nieuwe bestuurlijke organisatie binnen de club en voor het daaraan inhoud geven, zoals het zoeken van de juiste mensen die in de loop van 2014 het definitieve bestuur moeten gaan vormen. In de komende tijd, tot aan de deadline van de transferperiode op 1 november, richt het interim-bestuur zich actief op de samenstelling van de staf en spelers van het hoofdklasse-team. Zo werd Eugene Henson aangesteld als Hoofd Coach, werd bekend gemaakt dat voormalig ADO- en Oranje-werper Bart Volkerijk betrokken blijft bij de begeleiding van de werpers en zullen binnenkort andere stafleden worden aangesteld.

Eugene Henson is nooit eerder als coach actief geweest op hoofdklasse-niveau, maar heeft wel een lange band met ADO, want hij speelde verschillende seizoenen voor de Haagse club.

Na een aantal seizoenen in de Curaçao Baseball League kwam Henson naar Nederland en debuteerde in de Hoofdklasse in 1991 als speler van het Rotterdamse Sparta. Een jaar later speelde hij een seizoen professioneel in de organisatie van Atlanta Braves en kwam uit in de Dominican Summer League op het Rookie League-niveau.

Henson keerde daarna weer terug naar Nederland en maakte zijn rentree in de Hoofdklasse in 1993 bij ADO. Henson speelde twee seizoenen in Den Haag, waarna hij op het hoogste niveau uitkwam voor Twins in het seizoen 1995. De infielder veranderde hierna opnieuw van club en speelde in 1996 en 1997 voor Hoofddorp Pioniers, met wie hij in 1997 landskampioen werd. Hierna keerde Henson in 1998 weer terug bij ADO.

Intussen startte Henson ook een loopbaan in het herensoftbal en speelde in 1995-1998 voor de succesvolle ploeg van Alphians met wie hij landskampioen werd. Hij combineerde deze seizoenen softbal toen met honkbal.

Na het seizoen 2001 verliet Henson ADO en ging zes seizoenen spelen bij HCAW, gevolgd door twee seizoenen bij Sparta-Feyenoord. Hij stopte daarna aanvankelijk met spelen na het seizoen 2009, maar maakte twee korte comebacks in een derde periode bij ADO. In 2010 speelde hij in één wedstrijd, waarna er nog vier volgden in 2011. Dat waren zijn laatste wedstrijden op het hoogste niveau voor zijn comeback van dit jaar.

Dit jaar was Henson als coach actief bij een jeugdteam van Tsunami, één van de Baseball Academies in Nederland. Hij bleef gewoon op de ledenlijst staan van ADO, zodat hij werd toegevoegd aan het actieve roster van ADO Lakers toen het moest spelen in de Play-Downs. Henson speelde in vier wedstrijden voor ADO Lakers, waarvan er één werd gewonnen. Echter, toen bleek dat Henson niet gerechtigd was om te spelen, omdat hij als 'niet-spelend lid' op de ledenlijst stond. Door deze administratieve fout kreeg ADO Lakers acht punten in mindering, wat betekende dat de ploeg op de laatste plaats eindigde. Hierdoor moest men spelen in de Promotie/Degradatie Play-Off tegen Twins, de kampioen van de Overgangsklasse. Dit keer was Henson wel 'spelend lid' en gerechtigd deel te nemen, wat hij in twee wedstrijden deed. ADO Lakers won de best-of-five met 3-2, waarmee een plek in de Hoodfklasse van volgend jaar veilig werd gesteld.

(16 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.