Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Comeback-winst Giants in Japanse Central League finale-opener
English
TOKYO (Japan) - Yomiuri Giants stond met 2-0 voor, maar won met 3-2 vs. Hiroshima Toyo Carp op woensdagavond (16 oktober) in de opener van de 6-game Finaleronde van de Central League Climax Series. Als winnaar van de reguliere competitie in de Central League plaatsten de Giants zich automatisch voor deze ronde. Als competitiewinnaar begint het team ook met één overwinning en dat betekent dat de Giants nu een 2-0 voorsprong hebben in de best-of-seven. Bovendien verdienden de Giants het thuisvoordeel, waardoor de ploeg deze hele reeks thuisspeelt. Op donderdag begint de finale in de Pacific League tussen Tohoku Rakuten Golden Eagles en Chiba Lotte Marines.

45.107 toeschouwers woonden het duel bij in de Tokyo Dome, het thuis-stadion van de Giants, dat in maart van dit jaar het decor was van de Tweede Ronde van de World Baseball Classic. Het was daar dat het Nederlands Honkbal Team tweemaal won van Cuba om zich te plaatsen voor de halve finale van het evenement in San Francisco.

Na een loper te hebben achtergelaten in de eerste inning opende Hiroshima de score met twee runs in de tweede inning op startende werper Tetsuya Utsumi. Eishin Soyogi begon met een tweehonkslag, waarna volgende slagman Tetsuya Kokubo werd geraakt door een worp. De twee schoven hierna op na een opofferingsstootslag van Jun Hirose en scoorden toen derde honkman Shuichi Murata een fout maakte op een grounder van Yoshiyuki Ishihara.


...Batting practice in de Tokyo Dome...
...tijdens de World Baseball Classic...
(© Foto: Henk Seppen)
Met zijn fout zorgde Murata voor beide punten, maar hij had ook een aandeel in twee punten van de Giants. Hij sloeg 3-uit-4 en twee van zijn drie singles resulteerden in punten en de overwinning.

In de vierde inning opende Shinnosuke Abe met vier wijd en kwam in scoringspositie toen Murata een honkslag sloeg. De honken kwamen vol te staan toen ook Yoshinobu Takahashi een vrije loop kreeg. Met één uit leverde een opofferingsslag van José Lopez hierna het eerste punt op voor de Giants.

In de zesde inning opende Murata met een honkslag, maar volgde een dubbelspel. De Giants brachten de stand hierna in evenwicht toen Hayato Sakamoto volgde met een homerun.

De Giants namen een 3-2 voorsprong in de eerste helft van de zevende inning. Met één uit kreeg pinch-hitter Itaru Hashimoto vier wijd en schoof op na een honkslag van Hisayoshi Chono. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Shinnosuke Abe ook vier wijd kreeg. Dat bracht Murata in het slagperk. Hij leverde vervolgens zijn derde honkslag van de avond af en die bracht Hashimoto binnen om de Giants een beslissende 3-2 voorsprong te bezorgen.

Ryosuke Kikuchi, de tweede honkman van Hiroshima, sloeg 4-uit-5, maar strandde driemaal, terwijl hij eenmaal werd uitgeschakeld in een dubbelspel. Zijn vier hits zijn wel een evenaring van het 'postseason record'.

(16 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.