Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Dodgers winnen met 6-4 en dwingen 6e duel af in NLCS
English
LOS ANGELES, California (USA) - De National League Championship Series keert terug naar St. Louis, want Los Angeles Dodgers won vanavond (woensdag 16 oktober) met 6-4 vs. St. Louis Cardinals. Hierdoor staan de Cardinals nu met 3-2 voor in de best-of-seven en dat betekent dat er in elk geval nog één wedstrijd nodig is om de beslissen welk team doorgaat naar de World Series, die op woendagavond 23 oktober begint.

De Dodgers openden de score vroeg door tweemaal te scoren in de tweede slagbeurt op starter Joe Kelly. Adrian Gonzalez begon met een honkslag en schoof op na een one-out single van Yasiel Puig. Juan Uribe volgde ook met een honkslag en die bezorgde de Dodgers een 1-0 voorsprong. Nadat een pop-fly de tweede nul opleverde sloeg ook Dodger-pitcher Zack Greinke een honkslag, die Puig binnenbracht en de stand op 2-0 zette.

Maar toen Greinke even later de heuvel weer beklom moest hij zelf ook een aantal rake klappen incasseren die voor een gelijke stand zorgden. Met één uit sloeg Matt Carpenter een honkslag, waarna Carlos Beltran volgde met een driehonkslag en Matt Holliday met een tweehonkslag om er 2-2 van te maken. Holliday schoof hierna nog op na een honkslag van Matt Adams, maar de inning eindigde toen Yadier Molina in een dubbelspel sloeg.

De Dodgers hernamen de leiding onmiddellijk in de tweede helft van de derde inning toen Adrian Gonzalez homerde met twee uit.

Beide ploegen gingen vervolgens op rij uit in de vierde inning. Greinke gooide ook een 'one-two-three inning' in de 1e5. Hij kreeg even later de steun van nog een punt in de tweede helft van de slagbeurt toen Carl Crawford homerde met één uit.

Greinke vervolgde zijn sterke pitching na de derde inning, want hij zorgde ook voor drie nullen op rij in de zesde en zevende inning. In de 2e7 sloeg Los Angeles weer een homerun om een 'insurance run' toe te voegen. Dit keer, met één uit, sloeg A.J. Ellis de bal over de omheining om de stand op te voeren naar 5-2.

Nadat hij 13 slagmensen op rij had uitgeschakeld sinds de derde inning werd Greinke afgelost door Brian Wilson, die de achtste inning gooide. De bebaarde reliever kreeg drie groundouts en dus ging de Cardinals wederom op rij uit.

In de 2e8 scoorden de Dodgers weer en voor de vierde keer gebeurde dat via een homerun. Tegenover nieuwe werper John Axford met twee uit, sloeg Adrian Gonzalez zijn tweede homerun in de wedstrijd en zo werd het 6-2.

De extra punten bleken nodig, want de Cardinals scoorde tweemaal in de eerste helft van de negende inning. Closer Kenley Jansen nam het werpen over van Wilson, maar werd begroet met een tweehonkslag van Matt Holliday, die scoorde toen Matt Adams volgde met een honkslag. Jansen gooide hierna drie slag op Molina, maar Jon Jay volgde met een honkslag, waardoor Adams opschoof naar het tweede honk. Hierna schakelde Jansen David Freese met drie slag uit, maar moest toen toch weer een honkslag incasseren. Pete Kozma's honkslag bracht Adams over de plaat en verkleinde de achterstand voor de Cards naar 6-4. Met lopers op het eerste en tweede honk kreeg Jansen pinch-hitter Adron Chambers tegenover zich. De Nederlandse rechtshander sloot het duel even later in stijl af, want Chambers kreeg een gecallde strikeout. En zo keert de reeks terug naar St. Louis voor Game 6.

(16 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.