Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Detroit verslaat Boston en brengt ALCS in balans
English
DETROIT, Michigan (USA) - Detroit Tigers was 'outhit' met 12-9 door Boston Red Sox, maar won met 7-3 om de best-of-seven American League Championship Series in evenwicht te brengen. Dat betekent dat de reeks zal terugkeren naar Boston nadat Game 5 is gespeeld op donderdag.

Boston liet een loper op het honk achter in de eerste en tweede inning. In de eerste sloeg Dustin Pedroia een honkslag met twee uit, maar strandde op het eerste honk. In de tweede opende Mike Napoli met een tweehonkslag, schoof op na een grounder, maar bleef achter op het derde honk.

Detroit sloeg hierna toe met een 5-run rally in de tweede helft van de tweede inning op Jake Peavy. De Tigers kregen de honken vol toen Victor Martinez begon met een honkslag en Jhonny Peralta en Alex Avila beiden vier wijd kregen. Volgende slagman Omar Infante sloeg hierna een vangbal, maar Peavy volgde met een nieuwe vrije loop, dit keer voor Austin Jackson, zodat het eerste punt werd gescoord. Detroit voegde het volgende punt aan toen Jackson gedwongen uitging op het tweede honk na een grounder van José Iglesias naar Dustin Pedroia. De tweede honkman gooide de bal naar korte stop Stephen Drew, die ogenschijnlijk niet volledig contact met het honk leek te hebben op het moment dat hij de bal in zijn bezit had. Maar Jackson werd uitgegeven en de Tigers hadden hierdoor lopers op het eerste en derde honk. Even later sloeg Torii Hunter een tweehonkslag die zowel Avila als Iglesias binnenbracht en de stand opvoerde naar 4-0. De rally was nog niet afgelopen, want Miguel Cabrera volgde met een honkslag die Hunter in staat stelde het vijfde punt in de inning te scoren.

Boston liet nog eens twee lopers achter in de derde inning en een volgende loper in de vierde, waarna men moest toezien hoe Detroit weer twee runs toevoegde in de 2e4. Omar Infante opende met een ground-rule double, die vervolgens scoorde toen Austin Jackson volgde met een honkslag. Het betekende het einde voor Jake Peavy, die werd opgevolgd door Brandon Workman. Jackson stal even later het tweede honk en schoof op na een opofferingsstootslag van José Iglesias, waarna hij scoorde op een 2-out single van Miguel Cabrera, zodat de stand op 7-0 kwam.

Nadat Boston wederom een loper in scoringspositie achterliet in de vijfde kwamen de Red Sox uiteindelijk op het scoreborde in de zesde slagbeurt. Met één uit sloegen Mike Napoli, Daniel Nava en Jarrod Saltalamacchia allen een honkslag om een punt binnen te brengen, maar de ploeg liet ook weer twee lopers achter.

In de zevende inning scoorde Boston opnieuw een punt. Phil Coke nam het werpen over van starter Doug Fister, maar kreeg een lead-off single tegen van Jacoby Ellsbury en werd opgevolgd door Al Albuquerque. Hij werd begroet met een tweehonkslag van Shane Victorino, gevolgd door een grounder. Dat bracht weer een nieuwe werper naar de heuvel, Drew Smyly, die de volgende twee slagmensen uitschakelde en dat betekende dat er weer een loper in scoringspositie strandde voor de BoSox.

De Boston-pitching hield Detroit puntloos na de vierde inning en na zelf punten te hebben gescoord in de zesde en zevende inning scoorden de Sox opnieuw in de negende. Joaquin Benoit begon de negende als nieuwe werper voor Detroit, maar kreeg een lead-off 'ground-rule double' tegen van Xander Bogaerts, die in de 2e6 in het duel kwam als nieuwe derde honkman. De Oranje-infielder scoorde even later toen Jacoby Ellsbury volgde met een driehonkslag. Maar Benoit schakelde hierna Shane Victorino en Dustin Pedroia met drie slag uit. De wedstrijd kwam hierna ten einde toen David Ortiz een vangbal sloeg.

(16 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.