Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 november 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Rhinos, Bologna uitgeschakeld in Asia Series
English
TAICHUNG (Taiwan) - EDA Rhinos, de runner-up in de Taiwanese profcompetitie, en Unipol Fortitudo Bologna, de European Champions Cup-winnaar, zijn uitgeschakeld in de Asia Series. Beide ploegen verloren zaterdag (16 november) hun tweede duel en dat betekende uitschakeling. De nummers één en twee van elke poule (die uit drie teams bestaan) gaan naar de halve finales.

In de middag boekte Canberra Cavalry, de Australische kampioen, een 2-0 shutout tegen de Rhinos in hun eerste duel van het evenement. In de avond liep Bologna tegen een 10-0 shutout aan tegen de Taiwanese kampioen Uni-President 7-Eleven Lions, dat eveneens voor het eerst in actie kwam op het toernooi.

De voorronde wordt zondag afgesloten, waarna de halve finales worden gespeeld op maandag en dinsdag, gevolgd door de finale op woensdag.EDA Rhinos vs. Canberra Cavalry
In de eerste wedstrijd vandaag sloeg Canberra met 10 tegen 9 meer honkslagen dan de Rhinos, maar er werden slechts twee punten gescoord in de ontmoeting, die een echt pitchersduel was.

De Aussies openden de score in de tweede inning op Mark Torra, die 8 2/3 inning gooide. In de tweede inning, met twee uit, kreeg hij een tweehonkslag tegen van Michael Wells, die even later het eerste punt scoorde toen Aaron Sloan volgde met een honkslag.

Canberra bereikte nog een aantal keer de honken in de volgende innings, maar scoorde het tweede punt pas in de negende inning. De Australiërs scoorden toen opnieuw met twee uit. Mike Crouse sloeg toen een honkslag en bereikte het derde honk na een honkslag van Michael Wells. Crouse scoorde even later het tweede punt na een wilde worp van Torra. Volgende slagman Aaron Sloan kreeg hierna vier wijd en dat betekende het einde voor Torra, die werd opgevolgd door Chuck Morillo. Een grounder sloot de slagbeurt af, maar Canberra had een 'insurance run' gescoord.

Canberra-starter Mike Ekstrom kwam tot vijf strikeouts en stond acht hits toe in 6 1/3 innings, waarna hij werd afgelost door Jeff Lyman, die twee strikeouts toevoegde. Sean Toler gooide de negende inning. Hij kreeg een honkslag tegen, maar gooide ook tweemaal drie slag en verdiende een save.

Met een 1-0 voorsprong kwam Ekstrom in de vierde inning in de problemen toen de Rhinos drie honkslagen op rij sloegen en de honken vol kregen met nul uit. Maar Ekstrom gooide hierna drie slag, waarna een dubbelspel de inning afsloot.
...Stefano Michelini gooit de...
...ceremoniële eerste bal...
(© Foto: Simone Amaduzzi)
Unipol Fotitudo Bologna vs. Uni-President 7-Eleven Lions
Voor de tweede dag op rij moest Bologna het opnemen tegen een aantal Leeuwen (Lions). Op vrijdag versloeg Samsung Lions, de kampioen van Zuid-Korea, de Italianen met 5-2. Vanavond kwam Uni-President Lions, de kampioen van Taiwan, tot een 10-0 shutout tegen de Europese kampioen.

Bologna speelde een goede wedstrijd op vrijdag en creëerde toen een aantal scoringskansen, waardoor de ploeg een goede indruk achterliet in het sterke deelnemersveld. De ploeg nam een 1-0 voorsprong, bracht een 2-1 achterstand in evenwicht, maar verloor uiteindelijk met 5-2 op een 3-run homerun. Maar vandaag sloeg de ploeg van Manager Marco Nanni slechts twee honkslagen en verloor met 10-0 in zeven innings. Alessandro Vaglio en Daniele Malengo waren de enige twee Bologna-spelers die een honkslag wisten te slaan. De Lions kwamen tot 11 honkslagen op vier werpers.

Voor aanvang van het duel gooide Stefano Michelini, de voorzitter van Fortitudo Bologna, de ceremoniële eerste bal.


...De toeschouwers maakten veel lawaai...
(© Foto: Simone Amaduzzi)
De Taiwanese Lions opende de score gelijk in de eerste inning met twee runs op starter Giancarlo Alvarado. Met één uit gooide de Portoricaan vier wijd op Fu-hao Liu, die vervolgens het tweede honk stal. Alvarado volgde met vier wijd voor Wu-hsiung Pan. De twee lopers schoven op na een grounder en scoorden op een hierna volgende honkslag van Yung-chi Chen op een full-count pitch. Chen is één van de sterspelers bij de Lions en speelde in het verleden in de Triple-A bij de Seattle Mariners en Oakland A's.

In de tweede inning kreeg Alvarado opnieuw twee runs tegen op RBI-singles van Chi-hiang Lin en Fu-hao Liu en dat leidde tot een werperswissel.

Met een 4-0 achterstand leek Bologna iets terug te gaan doen in hun tweede slagbeurt. Nadat de openingsslagman uitging op een line drive sloeg Alessandro Vaglio een honkslag, waarna Gabriele Ermini vier wijd kreeg. Maar toen volgde een vangbal op fout gebied. De inning eindigde toen een uithaal van Marco Sabattini fraai werd verwerkt door een vallende rechtsvelder Fu-hao Liu, die de bal over zijn hoofd ving.

In het restant van de wedstrijd bereikte Bologna nog maar twee keer het honk. In de vierde inning werd een fout gevolgd door een dubbelspel. In de vijfde inning sloeg Daniele Malengo een honkslag met één uit, maar daar bleef het bij voor de Italiaanse ploeg.

Na een puntloze inning voegden de Lions een punt toe in de vierde na een honkslag van Wu-hsiung Pan. Een 3-run rally volgde in de vijfde slagbeurt na een honkslag van Kuo-ching Kao, opofferingsslag van Chih-kang Kao, driehonkslag van Chao-ting Tang en een puntscorende fout. Het verschil van 10 punten werd bereikt in de eerste helft van de zevende inning toen de Lions nog twee runs toevoegden.

Lions-starter Chin-ming Wang gooide vijf innings en kreeg de twee Italiaanse hits tegen. Hij gooide slechts eenmaal drie slag, maar werd gesteund door een solide verdediging en toesschouwers, die het hele duel veel aanmoedigend lawaai maakten in het Taichung Intercontinental Baseball Stadium.

Hoewel de allereerste Europese vertegenwoordiger in de Aia Series nu is uitgeschakeld heeft Bologna toch een goede indruk achtergelaten. De reacties in Taiwan waren positief en dat zou kunnen betekenen dat de Europese clubkampioen ook in de komende jaren zal deelnemen in de Asia Series. In recente jaren nam ook de kampioen van de profcompetitie in China deel, maar die is nu niet van de partij.


...Bologna-starter Giancarlo Alvarado...

...Cheerleaders...
(© Foto's: Simone Amaduzzi)
(foto's gebruikt met toestemming; Simone, grazie)

(16 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.