Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 december 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Evert-Jan 't Hoen wint Rotterdam-Rijnmond Award
English

...Evert-Jan 't Hoen...
...Rotterdam-Rijnmond Coach of the Year...
(© Foto: Henk Seppen)
ROTTERDAM - Evert-Jan 't Hoen is gekozen tot Coach van het Jaar tijdens de jaarlijkse Sport Awards Rotterdam-Rijnmond. De winnaars werden maandagavond (16 december) bekend gemaakt tijdens het evenement dat plaatsvond in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Jan-Dirk Schouten en Fatima Moreira de Melo presenteerden de avond.

Evert-Jan 't Hoen debuteerde dit seizoen in de Hoofdklasse als Hoofd Coach en leidde DOOR Neptunus naar het landskampioenschap. Ook genomineerd waren Appie Krijnsen (volleybal) en Reinoud Wolff (hockey). Op 10 november werd 't Hoen ook uitgeroepen tot Coach of the Year door de European Baseball Coaches Association.

't Hoen is de tweede honkbalcoach die deze prijs wint. In 2005 en 2007 werd Robert Eenhoorn gekozen tot Coach van het Jaar toen hij als Manager was verbonden aan het Nederlands Honkbal Team. Als speler werd Eenhoorn in 1990 en 1999 gekozen tot Sportman van het Jaar.

DOOR Neptunus was wederom genomineerd voor Sportploeg van het Jaar, maar die titel ging naar de mannenploeg van Hockey Club Rotterdam, dat voor het eerst in de clubgeschiedenis landskampioen werd. Ook genomineerd was het vrouwenteam van Sliedrecht Sport (volleybal). Neptunus won de titel zesmaal (1991, 1994, 2000, 2001, 2003, 2009).

Andere winnaars vanavond waren Lisette Teunissen (zwemmen, Sportvrouw van het Jaar), Joost Luiten (golf, Sportman van het Jaar), Jean-Paul Boëtius (voetbal, Metro Talent van het Jaar), Kevin van Hengel (Rotterdamse Reddingsbrigade, Vrijwilliger van het Jaar) en RHV Leonidas (Gehandicaptensportprijs).

In 2000 werd Sjoerd Hermans (Neptunus) de enige honkballer die werd gekozen tot Talent van het Jaar.

(16 december)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.