Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Dino Anasagasti nieuwe Hoofd Coach The Hawks
English
DORDRECHT - De ervaren coach Dino Anasagasti keert volgende seizoen terug in de Hoofdklasse, want hij werd onlangs aangesteld als de nieuwe Hoofd Coach van Mampaey The Hawks. Anasagasti is de opvolger van Martin van Zeist, die de ploeg leidde in het eerste jaar op het hoogste niveau.


...Dino Anasagasti nieuwe coach...
...bij Mampaey The Hawks...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Dino Anasagasti maakte zijn coachdebuut in de Hoofdklasse in 2009 toen hij de assistent was van Hoofd Coach Luty Bernadina bij Sparta-Feyenoord, een positie die hij ook in 2010 vervulde.

In 2011 begon Anasagasti het seizoen opnieuw als assistent van Bernadina. In juli van dat jaar kwam het echter tot een breuk tussen Sparta-Feyenoord en Bernadina, waarna Anasagasti de taak van Hoofd Coach overnam voor het restant van het seizoen. De ploeg sloot de competitie af met de zesde plaats. In de daaropvolgende Play-Downs eindigde Sparta-Feyenoord op de voorlaatste plaats, maar handhaafde zich in de Hoofdklasse voor 2012.

Het seizoen 2012 was er één vol problemen voor Sparta-Feyenoord, dat toen het 50e seizoen in de hoogste afdeling afwerkte. Van de eerste achttien wedstrijden werd er slechts één gewonnen. Omdat de zaken binnen de club niet soepel verliepen in deze periode stopte Anasagasti op 20 mei, net als zijn assistent Gershwin Hernandez. In de daaropvolgende vier wedstrijden, die ook werden verloren, stond de ploeg onder leiding van twee interim-coaches. Maar op 28 mei gingen Anasagasti en Hernandez beiden akkoord om terug te keren als coach van de ploeg met wie ze het seizoen afsloten. Sinds 28 mei was het team 4-16, maar eindigde op de laatste plaats en moest spelen in de Promotie/Degradatie Play-Off. De tegenstander daarin was Mampaey The Hawks, dat de reeks won. Als gevolg daarvan promoveerde The Hawks naar de Hoofdklasse en degradeerde Sparta-Feyenoord.

Hoewel er aanvankelijke plannen waren om na de degradatie door te ging hield Sparta-Feyenoord in oktober op te bestaan. En daarmee kwam een einde aan een tijdperk in het Nederlandse honkbal, want Sparta-Feyenoord was een club met een lange en rijke historie.

Dit seizoen coachte en trainde Anasagasti het adspiranten-honkbalteam van Jeka in Breda. ,,Het is leuk te zien hoe jonge spelers groeien en kennis in zich opnemen'', keek Anasagasti terug op het coachen van de jeugdige honkballers. Bij Jeka was Anasagasti zeven seizoenen coach van het eerste honkbalteam voordat hij coach werd bij Sparta-Feyenoord.

Terwijl besprekingen voortgaan met betrekking tot de samenstelling van de spelers groep is ook Anasagasti's coachingstaf nog niet bekend. Bas van Rooijen, die dit seizoen de 1B Coach was, is volgend seizoen coach van het Rookie League-team van The Hawks, terwijl Assistent Coach Jan Bonis is gestopt.

Dit seizoen, het debuutjaar in de Hoofdklasse, sloot The Hawks het seizoen af met een 11-30 'record' en een gelijkspel. De ploeg speelde vervolgens in de Play-Downs, maar stelde de Hoofdklasseplek veilig door zes van de negen wedstrijden in winst om te zetten.

Anasagasti is volgende seizoen de vierde nieuwe Hoofd Coach in de Hoofdklasse. Vorige maand werd Charles Urbanus de opvolger van Sidney de Jong bij L&D Amsterdam Pirates. In de afgelopen weken nam Wim Martinus de coaching over bij Corendon Kinheim als opvolger van Hans Lemmink, terwijl Eugene Henson aangesteld werd als Hoofd Coach van ADO Lakers als opvolger van Dave Daniels. Alle opgevolgde coaches stopten zelf na afloop van het seizoen.

(17 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.