Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Giants één overwinning af van Japan Series
English
TOKYO (Japan) - Yomiuri Giants heeft donderdagavond (17 oktober) een 3-0 voorsprong genomen in de best-of-seven Finale van de Central League Climax Series en dat betekent dat de ploeg nog één overwinning nodig heeft om zich te plaatsen voor de Japan Series. Vanavond kwamen de Giants tot een 3-0 shutout tegen Hiroshima Toyo Carp in de tweede wedstrijd van de 6-game series tussen de twee teams. Als winnaar van de reguliere competitie in de Central League begonnen de Giants de reeks met één overwinning.

De Giants scoorden al hun punten in de tweede helft van de derde inning op één swing. Yoshiyuki Kamei opende met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van werper Tomoyuki Sugano. Hierna kreeg Hisayoshi Chono vier wijd. Dat bracht tweede honkman Takayuki Terauchi in het slagperk en die dreunde de bal over de linksveld-omheining voor een 3-run homerun.

In het restant van de wedstrijd voegden de Giants nog maar drie honkslagen toe en lieten twee lopers achter in scoringspositie.

De pitching voor beide ploegen was vanavond sterk. Tomoyuki Sugano domineerde echter voor de Giants, want hij gooide het hele duel en stond maar drie honkslagen toe, terwijl hij elfmaal drie slag gooide. Hij gaf slechts één vrije loop weg.

Sugano schakelde de eerste 10 slagmensen op rij uit. Met één uit in de vierde inning zorgde hij zelf voor de eerste honkloper. Hij gooide drie slag op Ryosuke Kikuchi, maar de derde slagbal eindigde in een wilde worp, resulterend in de eerste loper. Nadat hij weer voor drie nullen had gezorgd in de zesde inning kwam Suagno's No-Hitter ten einde toen pinch-hitter Soichiro Amaya een honkslag sloeg met één uit. Sugano schakelde hierna weer drie slagmensen op rij uit in de zevende en achtste inning.

Met één uit in de negende dreigde Hiroshima tot scoren te komen, want de ploeg kreeg toen alle honken in bezit. Yoshihiro Maru en Ryosuke Kikuchi sloegen toen beiden een honkslag en Kila Ka'aihue kreeg vier wijd. Maar een vangbal op fout gebied en een gewone vangbal sloten de wedstrijd hierna af.

(17 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.