Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Golden Eagles begint Japanse Play-Offs met shutout
English
SENDAI (Japan) - Tohoku Rakuten Golden Eagles, de ploeg van de Nederlandse designated hitter Andruw Jones, opende de 6-game series van de best-of-seven Finale in de Pacific League Climax Series donderdagavond (17 oktober) met een 2-0 shutout vs. Chiba Lotte Marines. Als winnaar van de reguliere competitie in de Pacific League begonnen de Golden Eagles de reeks met één overwinning en dat betekent dus de ploeg uit Sendai nu met 2-0 voorstaat.

De Golden Eagles kregen lopers op de honken in de eerste en tweede inning, maar liet twee lopers achter. In de eerste slagbeurt kreeg Ginji Akaminai vier wijd met twee uit, maar volgde werper Yoshihisa Naruse met drie slag voor Andruw Jones. In de tweede inning sloeg Shintaro Masuda een tweehonkslag, maar bleef ook achter.

De Golden Eagles openden vervolgens de score in de vierde inning toen Ginji Akaminai opende met een homerun. Andruw Jones sloeg hierna een dubbelspel en schoof op na een honkslag van Casey McGehee. Echter, een dubbelspel en een strikeout maakten toen een einde aan de inning.

In de zesde inning liet de ploeg twee lopers achter, waarna de Marines weer een dubbelspel draaiden in de zevende. De Golden Eagles voegden even later het tweede punt toe in de achtste inning. Takero Okajima begon met een honkslag op nieuwe werper Wil Ledezma en schoof op na een opofferingsstootslag van Kazuya Fujita. Ginji Akaminai kreeg vervolgens vier wijd en dat bracht nieuwe werper Yuji Nishino naar de heuvel. Met lopers op het eerste en derde honk schakelde die Andruw Jones met drie slag uit, maar kreeg toen een honkslag tegen van Casey McGehee, waardoor Okajima scoorde en de stand op 2-0 kwam.

Masahiro Tanaka gooide het hele duel voor de Golden Eagles. Hij kwam tot negen strikeouts, gooide slechts eenmaal vier wijd en stond zeven honkslagen toe.

De Marines kregen vier lopers in scoringspositie in dit duel, maar Tanaka werd ondermeer gesteund met twee dubbelspelen.

(17 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.