Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Twins shutout Bears; gelijke stand in Zuid-Koreaanse Play-Offs
English
SEOEL (Zuid-Korea) - LG Twins boekte een 2-0 shutout-zege vs. Doosan Bears op donderdagavond (17 oktober) in Game 2 van de best-of-five Tweede Ronde Korean Baseball Organization Play-Offs. Met de winst brachten de Twins de reeks in balans, 1-1.

Radhames Liz domineerde op de heuvel voor de Twins. De Dominicaanse rechtshander kwam tot tienmaal drie slag en stond slechts één honkslag toe in acht innings. In de reguliere competitie was Liz 1-3 tegen de Twins. Hij voerde de KBO dit seizoen aan met 188 strikeouts.

Liz gooide vier hitloze innings, maar daarna sloeg Sung-heun Hong een honkslag in de vijfde slagbeurt. Dit zou de enige hit zijn voor de Bears op Liz, die werd opgevolgd door Bong jung-keun in de negende inning. De closer zorgde voor drie nullen op rij om de one-hitter af te sluiten.

De Twins scoorden beide runs in de tweede inning op Jae-woo Lee. De eerste twee slagmensen kregen vier wijd en schoven op na een opofferingsstootslag. Een opofferingsslag van Yo-sup Yoon leverde hierna het eerste punt op en het tweede werd toegevoegd na een tweehonkslag van Yong-taik Park, die 4-uit-4 sloeg met twee doubles.

De Twins lieten in de eerste zes innings telkens lopers in scoringspositie achter en hadden in de derde beurt zelfs de honken vol staan. Maar de twee runs in de tweede slagbeurt bleken genoeg, dankzij de overheersende pitching van Liz. De Dominicaan gooide in delen van drie seizoenen in de Major League voor Baltimore Orioles. In 2007, 2008 en 2009 stond hij samen in totaal 28 wedstrijden op de heuvel en was 6-8 met een 7.50 ERA. In 2010 was hij 8-8 als werper voor Portland Beavers, het Triple-A team van de San Diego Padres.

(17 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.