Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Kalian Sams debuteert in Mexicaanse profcompetitie
English
GUASAVE (Mexico) - De Nederlandse outfielder Kalian Sams heeft zijn debuut gemaakt in de Liga Mexicana del Pacifico, de professionele Winter League in Mexico. Sams arriveerde eerder deze week in Guasave en maakte dinsdagavond (15 oktober) zijn debuut voor Algodoneros de Guasave. Hij kwam ook woensdagavond in actie voor Guasave.


...Kalian Sams aan slag tijdens de...
...World Baseball Classic in maart...
(© Foto: Henk Seppen)
Het nieuwe seizoen in de Liga Mexicana del Pacifico begon op vrijdag 11 oktober, maar Algodoneros de Guasave had op die dag nog geen wedstrijd op het programma staan. De ploeg opende de volgende dag met een 3-2 nederlaag vs. Caneros de Los Mochis. Op zondag was Guasave met 8-6 te sterk voor Los Mochis.

De ploeg was vervolgens vrij op maandag en verwelkomde Sams in de ploeg, die op tijd arriveerde voor de komende reeks tegen Venados de Mazatlan op dinsdag en woensdag.

In zijn eerste duel in Mexico was Sams de designated hitter voor Guasave en sloeg 1-uit-4 met een tweehonkslag. In zijn eesrte slagbeurt in de eerste inning sloeg Sams een 'force play-grounder' met lopers op het eerste en tweede honk om de inning af te sluiten. In de vierde inning sloeg Sams een 2-out double, waarna hij scoorde toen Jesus Cota volgde met een honkslag. In de zesde inning kreeg Sams drie slag en in de achtste sloeg hij een grounder. Guasave won het duel met 8-6.

Woensdag kwam Guasave tot een 12-0 shutout tegen Mazatlan op 13 honkslagen. Kalian Sams was wederom de DH, maar had aanvallend geen geluk, want hij sloeg 0-uit-5 met twee strikeouts. In de eerste inning opende Guasave de score met een punt en kreeg daarna een loper op het tweede honk met één uit. Mazatlan-starter Miguel Ruiz schakelde hierna de Amerikaan Mark Hamilton en Kalian Sams beiden met drie slag uit. Hamilton speelde dit seizoen in Triple-A voor de Boston Red Sox en speelde kort in de Major League voor St. Louis Cardinals in 2010 en 2011.

In de derde inning scoorde Guasave tweemaal op een homerun van Zelous Wheeler (Triple-A, Baltimore Orioles), waarna er lopers op het eerste en tweede honk kwamen met één uit. Kalian Sams sloeg hierna een vangbal, maar even later voegde Guasave nog twee runs toe en verhoogde de stand naar 5-0.

In de vijfde werd Sams ook uitgevangen, waarna hij in de zesde drie slag kreeg en in de achtste sloeg hij in een dubbeslpel.

Eerder dit jaar nam Sams met het Nederlands Honkbal Team deel aan de World Baseball Classic, waar de halve finale werd bereikt. Dit seizoen begon Sams in de organisatie van de San Diego Padres en speelde op Double-A en Triple-A niveau. Na te zijn released speelde hij kort in een Independent League, maar werd toen gecontracteerd door Texas Rangers. Bij die organisatie sloot hij het seizoen af en speelde 20 wedstrijden in het Triple-A team. Na afloop van zijn zevende profseizoen keerde Sams terug naar Nederland en voegde zich afgelopen maand bij het team van DOOR Neptunus voor het 'postseason' van de Hoofdklasse. Sams nam deel aan de Play-Offs, waarna hij met Neptunus landskampioen werd. En nu begint hij aan een nieuw hoofdstuk in Mexico.

(17 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.