Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 november 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Lions, Golden Eagles winnen ook tweede duel in Asia Series
English
TAOYUAN CITY (Taiwan) - Tohoku Rakuten Golden Eagles en Samsung Lions wonnen zondag (17 november) beide hun tweede wedstrijd van de Asia Series. Hierdoor bleven de kampioenen van Japan en Zuid-Korea ongeslagen en sloten de voorronde af als groepswinnaar. De Golden Eagles ontmoeten nu de Uni-President 7-Eleven Lions (Taiwan) in de halve finale op dinsdag, terwijl de Koreaanse Lions het in de halve finale moeten opnemen tegen Canberra Cavalry (Australië) op maandag. De winnaars van deze wedstrijden staan woensdag tegenover elkaar in de finale.

Zondagmiddag wonnen de Golden Eagles met 6-3 vs. Canberra, hoewel te worden 'outhit' met 8-6. In de avond hadden de Koreaanse Lions een extra inning nodig om ongeslagen te blijven, maar wonnen met 5-4 in 10 innings tegen de Taiwanese Lions. De wedstrijden van vandaag werden gespeeld in Taoyuan International Baseball Stadium.

Canberra werd de eerste niet-Aziatische ploeg die zich plaatste voor de Asia Series Play-Offs.Canberra Cavalry vs. Tohoku Rakuten Golden Eagles
De Golden Eagles kwamen tot een rally van drie runs in de tweede inning op Chris Motta. De Japanse ploeg kregen de honken vol met nul uit toen Taishi Nakagawa een honkslag sloeg, Yusuke Kosai werd geraakt door een worp en Shintaro Masuda ook een honkslag sloeg. Een strikeout volgde, maar hierna veegde Shota Koseki de honken vol met een 3-run double.

De Golden Eagles voegden een punt toe in de derde inning na een honkslag van Yusuke Kosai, nadat de Aussies een dubbelspel hadden gedraaid. Dat kwam nadat de eerste twee slagmensen vier wijd hadden gekregen en dat leidde tot een werperswissel. Een fout met twee uit zorgde voor het vijfde punt in de vijfde inning.

Met een 5-0 achterstand kwam Canberra terug in het duel door driemaal te scoren in de tweede helft van de vijfde inning. Golden Eagles-starter Satoshi Nagai had drie honkslagen toegestaan in de voorgaan de vier innings, waarin hij zesmaal drie slag had gegooid. Met één uit sloeg Robbie Perkins een tweehonkslag, waarna hij scoorde toen Shane Opitz volgde met een honkslag. Jon Berti sloeg hierna ook een honkslag. Nadat de twee lopers waren opgeschoven na een grounder, scoorden ze toen Casey Frawley een tweehonkslag sloeg. Een honkslag van Jeremy Barnes zorgde hierna nog voor lopers 'op de hoeken', maar een vangbal sloot de inning af.

Het was de enige productieve inning voor de Australiërs. Na de vijfde inning schakelden twee Japanse relievers de laatste 12 slagmensen op rij uit.

In de achtste voegden de Eagles nog een punt toe. Met twee uit kreeg Shintaro Masuda vier wijd, waarna zijn pinch-runner Makoto Moriyama scoorde op een hierna volgende driehonkslag van Tetsuro Nishida. De honken kwamen vol te staan toen de volgende twee slagmensen werden geraakt met een worp, maar de drie lopers bleven achter toen een grounder de inning afsloot.Uni-President 7-Eleven Lions vs. Samsung Lions
De Zuid-Koreaans Lions stonden met 2-1 achter, vervolgens met 4-2 voor, maar wonnen uiteindelijk met 5-4 in 10 innings.

De Koreanen openden de score in de derde inning op een honkslag van Seung-yeop Lee, maar de Taiwanese thuisploeg antwoordde met twee runs in hun tweede slagbeurt. De Taiwanese Lions kwamen langszij na een klap van Wu-hsiung Pan en namen vervolgens een 2-1 voorsprong op een hit van Yung-chi Chen.

In de vierde inning scoorde Samsung Lions tweemaal om de leiding te hernemen, dankzij een 2-run double van Hyung-sik Jung. Een volgend punt werd toegevoegd in de vijfde op een opofferingsslag van Han-yi Park.

In de 2e7 gebruikten de Lions vier werpers toen de thuisploeg begon terug te komen. Maar de Taiwanese Lions scoorden slechts eenmaal op een tweehonkslag van Wu-hsiung Pan.

In de achtste kwam de Taiwanese ploeg langszij op weer een nieuwe reliever via een opofferingsslag van Chi-wei Teng.

In de eerste helft van de tiende inning beslisten de Koreanen het duel met twee uit. Seung-yeop Lee begon met een honkslag op reliever Boof Bonser, maar ging uit bij een steelpoging. Bonser (die in de Majors gooide voor Minnesota Twins, Boston Red Sox en Oakland A's) zag Han-yi Park (na een flink aantal foutballen) een grounder slaan, maar gooide toen vier wijd op Tae-wan Kim, waarna hij werd vervangen door Luis Vizcaino. De Dominicaan gooide 11 seizoenen in de Major League voor acht teams. Even later stal pinch-runner Chan-do Park het tweede honk, waarna hij scoorde op een honkslag van Dong-kyun Woo op de volgende worp van Vizcaino. En dat zou het winnende punt zijn.

(17 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.