Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 november 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Van den Hurk's 4e Big League Tour opnieuw succesvol
English
ROTTERDAM - De vierde editie van de inmiddels jaarlijkse European Big League Tour was opnieuw succesvol. Op zaterdag en zondag (16-17 november) woonden honderden jeugdige honkballer de clinics bij, die wederom plaatsvonden in het Topsportcentrum in Rotterdam. Op beide dagen waren twee clinic-sessies van drie uren. De Tour wordt komend weekeinde vervolgd in de Franse hoofdstad Parijs.

De Nederlandse werper Rick van den Hurk, die dit seizoen in Zuid-Korea speelde voor Samsung Lions, was wederom de organisator van het evenement. Van den Hurk, die in zijn eerste Aziatische seizoen speelde, werd kampioen met de Lions.

De Nederlandse rechtshander, die in de Major League uitkwam voor Florida Marlins, Baltimore Orioles en Pittsburgh Pirates, is momenteel Free Agent. In de komende weken zal duidelijk worden waar Van den Hurk in het seizoen 2014 actief zal zijn en daaronder hoort ook een mogelijke terugkeer naar een Major League-organisatie.

Van den Hurk kreeg dit weekeinde gezelschap van drie andere spelerrs die in de Major League actief waren en allen eveneens momenteel Free Agent zijn. Midvelder Curtis Granderson speelde dit seizoen in zijn tiende Major League-jaar en zijn vierde bij de New York Yankees. Granderson, die viermaal All Star was, verzorgde eerder een jeugdclinic in Nederland toen hij in 2006 in Amsterdam was. ,,Ik vind het enorm leuk dit te doen'', zei Granderson, die in de afgelopen jaren verschillende internationale trips maakte en een echte honkbal-ambassadeur werd. ,,Ik hou ervan om te reizen en mijn kennis over te brengen op de jeugd. In deze laatste jaren is het Nederlandse honkbal enorm gegroeid, jullie winnen titels en spelen zeer goed.''

Outfielder Chris Dickerson, die in 2013 speelde voor Baltimore Orioles in 2014, keerde dit jaar terug naar Rotterdam, nadat hij vorig jaar voor het eerst deel uitmaakte van de EBLT. Oranje-outfielder Roger Bernadina, die dit jaar uitkwam voor Washington Nationals en Philadelphia Phillies, maakte ook weer deel uit van de instructie-staf. Het vijfde lid van de staf van dit jaar was Oranje-outfielder Kalian Sams, die in de minor leagues speelde voor de Texas Rangers en afgelopen week huiswaarts keerde, nadat hij zijn seizoen in Mexico had beëindigd.

De vijf instructeurs werden geassisteerd door spelers van de Baseball Academies, maar ook spelers van het Nederlands Honkbal Team, plus de linkshandige werper Scott Ronnenbergh, die al een paar seizoenen professioneel actief is in de organisatie van de Seattle Mariners.


...Van links naar rechts: Roger Bernadina, Kalian Sams, Rick van den Hurk, Chris Dickerson, Curtis Granderson...

...Gastheer Peter van Deursen introduceert...
...de 'clinicians'...

...Curtis Granderson geeft instructies...


...Rick van den Hurk beantwoordt vragen...
...Links zit Oranje-werper Berry van Driel...

...Oranje-pitcher Orlando Yntema kijkt...
...toe bij een hitting drill...

...Rick van den Hurk luistert naar een vraag...

...Kalian Sams poseert voor een foto...

...Chris Dickerson poseert met spelers van Orioles...

...Scott Ronnenbergh tijdens een fielding drill...

...Vragen om handtekeningen...


...Curtis Granderson wordt geïnterviewd door...
...Marco Stoovelaar voor Grand Slam & De Telegraaf...

...Jong Oranje-werper...
...Tom de Blok kijkt toe...
...Hij tekende onlangs...
...bij Seattle Mariners...

...Rick van den Hurk toont...
...een goede pitching-stand...
...Op de foto...
...met Curtis Granderson...(© Alle foto's: Henk Seppen)

(17 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.