Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Balentien slaat 58e homerun
English
YOKOHAMA (Japan) - Drie dagen na het breken van het seizoens-homerunrecord in de Japanse Major League verhoogde Wladimir Balentien zijn record door woensdag opnieuw een bal over de omheining te slaan.

Zondag sloeg Balentien zijn 56e homerun om het record te breken dat oorspronkelijk in 1964 werd gerealiseerd door Sadaharu Oh en geëvenaard in 2001 door Tuffy Rhodes en in 2002 door Alex Cabrera. In hetzelfde duel sloeg hij ook zijn 57e homerun.

Op maandag had Balentien's Yakult Swallows de dag vrij om te reizen naar Yokohama, waar dinsdag met 8-6 werd gewonnen vs. Yokohama Bay Stars. In dat duel sloeg Balentien 0-uit-4 met twee strikeouts en een vrije loop, maar scoorde ook een punt.

Vandaag (woensdag) wonnen de Swallows met 5-4 bij Yokohama en sloeg Balentien 3-uit-4 met een homerun, zijn 58e van het seizoen. In de eerste inning sloeg hij een honkslag, waarna hij drie slag kreeg in de derde slagbeurt. Met een 3-2 achterstand voor de Swallows in de vijfde inning homerde Balentien met twee uit om er een 3-3 stand van te maken. Volgende slagman Yuichi Matsumoto sloeg eveneens een homerun en die bezorgde Yakult een 4-3 voorsprong.

Yokohoma kwam langszij in de zesde inning, maar in de zevende inning sloeg Balentien met een honkslag een punt binnen, waardoor de Swallows op 5-4 kwamen en die voorsprong hield de ploeg in het restant van het duel vast. In deze inning opende pinch-hitter Hiroyasu Tanaka met vier wijd en schoof op toen er een fout werd gemaakt op een opofferingsstootslag van Tsuyoshi Ueda, waarna hij scoorde op de honkslag van Balentien.

Met zijn drie honkslagen registreerde Balentien zijn veertiende modasho van het seizoen. Een modasho is een wedstrijd waarin een speler drie of meer honkslagen slaat.

Balentien heeft nu 122 binnengeslagen punten dit seizoen, slechts drie achter op league-leader Tony Blanco. De Dominicaan, die er dus 125 heeft, speelt voor Yokohama, maar is momenteel uitgechakeld met een hamstring-blessure. De verwaching is dat hij op 21 september weer in de line-up kan terugkeren.

(18 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.