Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Giants completeert sweep en bereikt Japan Series
English
TOKYO (Japan) - Yomiuri Giants keert weer terug naar de Japan Series. Vrijdagavond (18 oktober) wonnen de Giants met 3-1 vs. Hiroshima Toyo Carp om een 'sweep' te completeren in de best-of-seven Finale van de Central League Climax Series. Als winnaar van de reguliere competitie in de Central League begonnen de Giants de reeks automatisch met één overwinning. En dus was de sweep met de derde zege op rij tegen Hiroshima een feit.

Hierdoor zullen de Giants opnieuw uitkomen in de Japan Series, die op zaterdag 26 oktober begint. Vorig jaar wonnen de Giants de Series voor de 22e keer in hun lange historie door met 4-2 te winnen van Hokkaido Nippon-Ham Fighters. Yomiuri Giants is de oudste en meest bekende honkbalclub in Japan en werd in 1934 opgericht.

Het was Hiroshima dat de score opende in de eerste inning. Giants-starter Toshiya Sugiuchi gooide vier wijd op lead-off hitter Yoshihiro Maru, die vervolgens opschoof na een opofferingsstootslag van Ryosuke Kikuchi. Een hierna volgende honkslag van Eishin Soyogi bracht Maru over de plaat en zorgde voor het eerste punt in de wedstrijd. Hoewel Hiroshima een punt creëerde met de eerste drie slagmensen bleef het hierbij voor de ploeg.

Nadat hij het punt had toegestaan schakelde Sugiuchi de volgende twee slagmensen uit, waarna hij nog maar één speler tot de honken toestond in de volgende zes innings. Na zes slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld moest hij een one-out double incasseren van Maru in de derde inning, maar schakelde hierna de volgende 14 slagmensen op rij uit. Scott Mathieson gooide de achtste inning en kreeg een 2-out single tegen, waarna Kentaro Nishimura voor drie nullen zorgde in de negende en een save op zijn naam kreeg.

De Giants kwamen langszij in de tweede helft van de derde inning toen Hisayoshi Chono, Takayuki Terauchi en Shinnosuke Abe drie opeenvolgende honkslagen sloegn met twee uit op starter Yusuke Nomura.

In de vierde inning nam de ploeg uit Tokyo een 2-1 voorsprong. Met één uit kreeg José Lopez vier wijd en hij scoorde helemaal vanaf het eerste honk toen Hayato Sakamoto volgde met een tweehonkslag.

In de vijfde slagbeurt verhoogden de Giants de stand naar 3-1. Chono opende met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Terauchi en scoorde zijn tweede punt in het duel op een honkslag van Abe, die hiermee dus zijn tweede punt binnensloeg.

De Giants hebben nu ruim een week om zich voor te bereiden op de Japan Series. Hun tegenstander komt uit de Finale van de Pacific League Climax Series tussen Tohoku Rakuten Golden Eagles en Chiba Lotte Marines. In die reeks stonden de Golden Eagles voor vandaag met 2-0 voor, maar de Marines wonnen vanavond hun eerste duel met 4-2. De reeks wordt in het weekeinde voortgezet met de vierde en vijfde wedstrijd in Sendai.

(18 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.