Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Marines verslaan Golden Eagles in Game 3 Japanse Play-Offs
English
SENDAI (Japan) - Chiba Lotte Marines won met 4-2 in tien innings op vrijdagavond (18 oktober) om Tohoku Rakuten Golden Eagles de eerste nederlaag toe te dienen in de best-of-seven Finale van de Pacific Central Climax Series. Als winnaar van de reguliere competitie in de Pacific League begonnen de Golden Eagles begon de reeks automatisch met één overwinning en staan nu met 2-1 voor. Game 4 wordt zaterdag gespeeld, waarna Game 5 zondag volgt. Alle wedstrijden worden gespeeld in Kleenex Stadium in Sendai, het stadion van de Golden Eagles.

De wedstrijd bleef zes innings lang puntloos. In die periode bereikten de Marines het honk slechts tweemaal. In de tweede inning opende Toshiaki Imae met een honkslag en in de vijfde inning deed Katsuya Kakunaka hetzelfde, maar beide lopers bleven achter op het tweede honk.

De Golden Eagles bereikten vier keer het honk in de eerste zes slagbeurten. In de eerste inning begon Takero Okajima met een honkslag. Hij bereikte het derde honk op twee opeenvolgende opofferingsstootslagen, maar de inning kwam ten einde toen een line drive van Andruw Jones werd gevangen. In de vierde slagbeurt opende Kazuya Fujita met een honkslag, waarna Jones een honkslag sloeg met één uit, maar ook zij bleven achter. In de zesde begon Okajima opnieuw met een honkslag en schoof weer op na een OSS, maar bleef wederom achter.

Takahiro Norimoto, de startende werper voor de Golden Eagles, kwam tot elf strikeouts in negen innings. Na de zes puntloze innings moest hij een punt toestaan aan de Marines in de zevende slagbeurt. Tadahito Iguchi begon met een honkslag, schoof op na een honkslag van Toshiaki Imae en scoorde op een one-out grounder van pinch-hitter Craig Brazell.

In de tweede helft van de negende inning kwamen de Golden Eagles langszij en dwongen een verlenging af. Met één uit homerde Andruw Jones om de stand op 1-1 te brengen. Volgende slagman Casey McGehee sloeg een honkslag, maar een dubbelspel maakte daarna een einde aan de inning.

In de eerste helft van de tiende inning sloegen de Marines toe met drie runs op vier werpers. Norihito Kaneto nam de pitching over van Norimoto, maar werd begroet met een lead-off homerun van Craig Brazell. Nadat Daichi Suzuki volgde met een honkslag werd een nieuwe werper ingebracht. Shinichiro Koyama kreeg toen een honkslag tegen van Ikuhiro Kiyota en zag de lopers opschuiven na een opofferingsstootslag van Tomoya Satozaki. Kohei Hasebe werd vervolgens de derde werper in deze inning. Hij moest het opnemen tegen Shunichi Nemoto en de tweede honkman van de Marines sloeg een 2-run single die de stand op 4-1 bracht. Kenny Ray nam de pitching over en schakelde de volgende twee slagmensen uit.

In de tweede helft van de 10e inning wisten de Golden Eagles nog een punt terug te pakken toen Ryo Hijirisawa homerde met twee uit.

(18 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.