Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


St. Louis Cardinals als eerste naar World Series!
English
ST. LOUIS, Missouri (USA) - Weer terug in Busch Stadium in St. Louis liet St. Louis Cardinals er geen twijfel over bestaan wat de inzet was op vrijdagavond (18 oktober) in Game 6 van de best-of-seven National League Championship Series. De ploeg kwam tot een rally van vier runs in de derde inning en voegde er vijf toen in de vijfde slagbeurt om met 9-0 te winnen vs. Los Angeles Dodgers. Hiermee wonnen de Cards de reeks met 4-2 en werd de eerste ploeg die zich plaatste voor de World Series.

Dit wordt de vierde World Series voor de Cardinals in 10 jaar en de 19e in de clubhistorie. De ploeg speelde voor het laatst in de Series in 2011 toen de titel met 4-3 werd gewonnen van Texas Rangers.

Cardinal-starter Michael Wacha domineerde in zeven innings en stond slechts twee honkslagen toe. De 22-jarige rookie werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de Championship Series. Hij werd de jongste MVP-winnaar sinds Steve Avery (Atlanta Braves) in 1991, die toen 21 was. Wacha is de vierde rookie in de historie die wordt gekozen tot MVP en een postseason series. Pitcher Livan Hernandez (Florida Marlins) won de MVP tweemaal in 1997, in de NLCS en World Series.

Wacha stond een lead-off single toe aan Carl Crawford in de eerste inning, maar de Cardinals duurden hierna een dubbelspel. De rechtshander schakelde hierna acht slagmensen op rij uit, voordat hij vier wijd gooide op Crawford, waarmee hij de vierde inning begon. Hierna schakelde hij weer zes slagmensen op rij uit. In de zesde moest hij zijn tweede honkslag toestaan, een lead-off double van A.J. Ellis, maar hierna volgden weer drie nullen. Wacha zorgde vervolgens weer voor drie opeenvolgende nullen in de zevende inning.

Rookies Carlos Martinez en Trevor Rosenthal gooiden respectievelijk de achtste en negende inning voor de Cardinals.

Clayton Kershaw startte voor de Dodgers. In de eerste inning kreeg hij een one-out double tegen van Carlos Beltran, die voor het eerst in een World Series staat in zijn 16-jarige loopbaan. Kershaw kreeg vervolgens een 2-out single tegen van Shane Robinson in de tweede inning, die opschoof naar het derde honk na twee wilde worpen, maar achterbleef.

De Cardinals sloegen hierna toe in de derde inning. Met één uit sloeg Matt Carpenter een tweehonkslag en daarna sloeg Carlos Beltran het eerste punt binnen met een honkslag. Even later scoorde Beltran zelf op een 2-out single van Yadier Molina, die opschoof na een honkslag van David Freese. Nadat de honken vol kwamen te staan via vier wijd voor Matt Adams volgde Shane Robinson met een nieuwe puntscorende honkslag. Op zijn klap scoorden Molina en Freese om de stand op 4-0 te brengen.

Een 5-run rally volgde in de vijfde inning. Molina en Freese begonnen met honkslagen, waarna de eerste scoorde toen Matt Adams volgde met een tweehonkslag. Dit leidde tot het vertrek van Kershaw, die werd opgevolgd door Ronald Belisario. Freese werd even later op de plaat uitgeschakeld op een grounder van Shane Robinson, die resulteerde in lopers op het tweede en derde honk. Een gedwongen loop werd vervolgens gecreëerd via oppzettellijk vier wijd voor Pete Koza. Het volgende punt kwam tot stand op een velderskeus-grounder van werper Michael Wacha, maar dat hield ook de honken vol. J.J. Howell nam hierna de pitching over van Belisario. Hij kreeg een opofferingsslag tegen van Matt Carpenter, waarna een wilde worp en een honkslag van Carlos Beltran de volgende punten opleverden en de stand opvoerden naar 9-0.

(18 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.