Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 november 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Canberra verrast, schakelt Lions uit en bereikt Asia Series-finale
English
TAOYUAN CITY (Taiwan) - Canberra Cavalry stuntte maandagavond (18 november) in de zevende editie van de Asia Series door Samsung Lions met 9-5 te verslaan in 10 innings in de eerste halve finale. De Lions, kampioen van de Korean Baseball Organization, was één van de twee favorieten voor de kampioenstitel samen met de Japanse kampioen Tohoku Rakuten Golden Eagles. De Australiërs stonden na vier innings met 5-2 voor, maar hierna kwamen de Koreanen langszij in de vijfde inning. Omdat de stand in evenwicht bleef moest worden verlengd, waarna de Aussies tot een rally van vier runs kwamen in de eerste helft van de tiende inning om met 9-5 te winnen. Met de winst schakelde Canberra de Lions uit en bereikten de finale van het evenement, die woensdag wordt gespeeld. Op zondag wonnen de Lions hun wedstrijd zelf in tien innings om de eerste plaats te veroveren in hun groep in de voorronde. Op dinsdag wordt de tweede halve finale gespeeld tussen de Golden Eagles en de Taiwanese kampioen Uni-President 7-Eleven Lions.

Canberra Cavalry was al de eerste niet-Aziatische ploeg die de play-offs van het evenement bereikte, maar is nu dus ook de eerste niet-Aziatische ploeg in de finale. De Asia Series werd voor het eerst georganiseerd in 2005. Er was geen Asian Series in 2009 en 2010.

De halve finale van vandaag werd weer gespeeld in het Taoyuan International Baseball Stadium op een frisse (18 graden) en winderige avond. Omdat er geen Taiwanese ploeg in het duel in actie kwam waren er slechts net iets meer dan duizend toeschouwers die toekeken.

Canberra sloeg vroeg toe op starter Young-soo Bae. In de eerste inning scoorden de Aussies hun eerste punt. Jon Berti opende de wedstrijd met een honkslag en stal het tweede honk. Met één uit stal Berti het derde honk, waarna hij scoorde op een 2-out single van Jeremy Barnes.

De Lions kwamen onmiddellijk langszij in hun eerste slagbeurt op starter Brian Grening. Hyung-sik Jung begon met een honkslag, stal het tweede honk en scoorde op een honkslag van Han-yi Park.

Canberra hernam de leiding in de tweede inning. De Australiërs kregen de honken vol met twee uit, waarna een vrije loop voor Mitch Dening voor het punt zorgde. Maar de ploeg liet ook drie lopers achter, want een strikeout sloot de inning af.

Canberra voegde weer een punt toe in de derde slagbeurt via een honkslag van Michael Wells. De Koreanen pakten een punt terug in de 2e3 op een opofferingsslag van Han-yi Park, waardoor de achterstand werd verkleind naar 3-2.

Maar hierna nam de Cavalry meer afstand door tweemaal te scoren in de vierde inning op nieuwe werper Woo-chan Cha. De linkshander kreeg een lead-off double tegen van Shane Opitz, die even later scoorde op een honkslag van Jon Berti. De laatste stal het tweede honk (hoewel het leek dat hij werd uitgetikt toen hij voorbij het honk gleed), waarna Mitch Dening kort erna vier wijd kreeg. Hierna eindigde Casey Frawley's stootslag in een gedwongen nul op het derde honk, maar bij een poging een dubbelspel te completeren op het eerste honk eindigde de bal in het rechtsveld. Dening schoof op de foute aangooi op naar het derde honk en probeerde vervolgens te scoren, maar werd toen op de plaat uitgeschakeld na een aangooi vanuit het rechtsveld. Even later scoorde Frawley, die was opgeschoven naar het tweede honk het tweede punt in de inning op een foute aangooi, zodat de voorsprong werd verhogd naar 5-2.

In de volgende vijf innings werd Canberra het zwijgen opgelegd, terwijl de Lions wat productiever werden. En dat resulteerde in een gelijke stand in de tweede helft van de vijfde inning toen de Koreanen tot een rally van drie runs kwamen. Ji-young Lee begon met vier wijd en werd vervangen door pinch-runner Chan-do Park en die stal het tweede honk, terwijl de slagman drie slag kreeg. Met één uit scoorde hij op een honkslag van Hyung-sik Jung, waardoor het 5-3 werd. Jung stal vervolgens het tweede en derde honk. Hierna kreeg Han-yi Park vier wijd en dat leidde tot een werperswissel, want Brendan Wise nam de pitching over van Grening. Dit seizoen gooide Wise voor DOOR Neptunus, waar hij voornamelijk werd ingezet als reliever en closer. Met Neptunus werd hij landskampioen. Wise zag de honken vol komen, want hij begon met vier wijd voor Tae-in Chae. De Lions scoorden vervolgens tweemaal op een grounder van Suk-min Park. Zijn grounder eindigde eerst in een gedwongen nul op het tweede honk, terwijl Jung scoorde. De Australische verdediging probeerde hierna een dubbelspel te completeren, maar na ontvangst van de bal keek eerste honkman Aaron Sloan net wat te lang naar de beslissing van de umpire. Park, de loper van het tweede honk, werd doorgestuurd en ging de gelijkmaker scoren, 5-5.

Na vier puntloze innings volgde een verlenging en kwam Canberra tot een rally van vier runs in de eerste helft van de tiende inning. Tegenover nieuwe werper Ji-man Ahn sloeg Jeremy Barnes een honkslag met één uit, waarna catcher Jack Murphy volgde met een 2-run homerun op een 3-wijd-2-slag pitch. Mike Crouse sloeg hierna ook een honkslag en dat zorgde voor een nieuwe werperswissel. Nieuwe werper Hyun-woo Kim zag Robbie Perkins het honk bereiken na een fout en Aaron Sloan sloeg hierna een 2-run double om de stand op 9-5 te brengen.

Met een 9-5 voorsprong gooide Sean Toler de tweede helft van de tiende inning voor Canberra, zorgde voor drie nullen op rij en bezegelde de verrassende winst en de plaatsing voor de finale.

(18 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.