Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 november 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Eerste Curaçao Baseball Week begonnen in Willemstad
English
WILLEMSTAD, Curaçao - Op maandag (18 november) is de eerste editie van de Curaçao Baseball Week van start gegaan in Willemstad op het Antilliaanse eiland Curaçao. Het eiland is het thuisland van veel professionele honkballers, die uitkwamen voor het Nederlands Honkbal Team en kunnen terugkijken op een succesvol seizoen 2013.

Om de successen van dit jaar te vieren nemen 18 profspelers deel aan de Curaçao Baseball Week, die duurt tot en met komende zondag. Spelers als Wladimir Balentien, Andruw Jones, Jurickson Profar, Didi Gregorius, Roger Bernadina, Jonathan Schoop en Jair Jurrjens zullen dagelijks clinics houden voor zo'n 1000 kinderen.

Voor de start van het seizoen 2013 bereikte het Nederlands Honkbal Team de halve finale van de World Baseball Classic. De ploeg stond toen onder leiding van Manager Hensley Meulens, die zelf de eerste op Curaçao geboren speler was die in de Major League debuteerde en dat deed als speler van de New York Yankees. Voor de ploeg kwamen toen profspelers uit, die later in het seizoen zelf ook hoogtepunten beleefden. Wladimir Balentien brak het all-time single-season homerun-record in Japan als speler van Yakult Swallows, Andruw Jones won de Japanse kampioenstitel met Tohoku Rakuten Golden Eagles, Andrelton Simmons had een sterk seizoen met Atlanta Braves en won een Gold Glove plus de Platina Glove Award, Jonathan Schoop homerde in zijn Major League-debuut, Jurickson Profar had een goed seizoen bij Texas Rangers, Kenley Jansen plaatste zich voor de Play-Offs met Los Angeles Dodgers en Arubaan Xander Bogaerts won de World Series met Boston Red Sox.

Een fundraising golf-toernooi maakt ook deel uit van het evenement, terwijl coaches hun kennis kunnen uitbreiden met seminars van Hensley Meulens, de Hitting Coach van San Francisco Giants, voormalig bondscoach en huidige Technisch Directeur van de KNBSB Robert Eenhoorn, Steve Janssen, Manager van het Nederlands Team en Ben Thijssen, één van de coaches van Oranje. Maurice Hendriks van het Nederlands Olympisch Comité woont het evenement ook bij.

,,We zijn er als KNBSB enorm trots op dat we partner van zo'n fantastisch evenement mogen zijn, waar alle coaches en de jeugd op Curaçao van kunnen profiteren'', stelde Robert Eenhoorn in een persbericht. ,,Het is nog niet zo vaak voorgekomen dat al die goede spelers op Curaçao bij elkaar zijn.''

Er zijn ook meet-and-greets met de spelers en dagelijks wordt een ticket verloot aan één van de kinderen voor het bijwonen van een Major League-wedstrijd volgend seizoen in Miami. Vrijdag is er een honkbalshow in Tio Daou Ball Park met ondermeer een homerun-derby.

De deelnemende spelers zijn Wladimir Balentien, Roger Bernadina, Carlton Daal, Chris Garia, Didi Gregorius, Jonatan Isenia, Andruw Jones, Jair Jurrjens, Shairon Martis, Kevin Moesquit, Randolph Oduber, Jurickson Profar, Dashenko Ricardo, Jonathan Schoop, Sharlon Schoop, Hainley Statia en JC Sulbaran, plus Oranje-werper Rob Cordemans.

(18 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.