Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 december 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Rick van den Hurk mogelijk terug naar Zuid-Korea
English

...Rick van den Hurk tijdens de EBLT van dit jaar...
(© Foto: Henk Seppen)
DAEGU (Zuid-Korea) - De kans is zeer groot dat de Nederlandse profwerper Rick van den Hurk volgend seizoen weer zal terugkeren naar de Zuid-Koreaanse profcompetitie en dan weer zal uitkomen voor de Samsung Lions, met wie hij dit jaar de Korean Series won. Woensdagavond (18 december) werd bevestigd dat Van den Hurk momenteel in contractbespreking is met de Koreaanse club en dat vernieuwing een optie is, afhankelijk van een medische keuring.

Dit seizoen debuteerde de 28-jarige rechtshander in de Korean Baseball Organization na van 2002-2012 te hebben gegooid voor Amerikaanse clubs. Van den Hurk was 7-9 in de reguliere competitie met de Lions, die op de eerste plaats eindigden en zich zo automatisch plaatsten voor de Korean Series. In de best-of-seven finale tegen de Doosan Bears was Van den Hurk als reliever de winnende werper in Game 5. De Lions wonnen de Series met 4-3 na met 3-1 te hebben voorgestaan na vier wedstrijden. Samsung Lions was het eerste team in de historie die dit presteerde. Het was de derde zege op rij voor de ploeg uit Daegu.

Nadat hij in 2002 een profcontract had getekend speelde Van den Hurk in de Major League voor de Florida Marlins (2007-2010), Baltimore Orioles (2010-2011) en Pittsburgh Pirates (2012). In die periode won hij acht wedstrijden en gooide 179 strikeouts.

Sinds 2010 organiseert Van den Hurk jaarlijks de European Big League Tour. Met Major League-collega's houdt Van den Hurk dan clinics voor de Nederlandse honkbaljeugd, maar reisde met de instructeurs in de eerste drie edities ook naar België, Engeland, Italië en Tsjechië. Vorige maand maakte de Tour ook een stop in de Franse hoofdstad Parijs.

(18 december)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.