Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Game 3 Holland Series verregend
English
HOOFDDORP - Game 3 van de best-of-seven Holland Series tussen DOOR Neptunus en Vaessen Pioniers is donderdagavond afgelast vanwege regen. De wedstrijd is opnieuw vastgesteld voor vrijdagavond 20 september en zal ook dan beginnen om 19:30 uur. Neptunus leidt in de Series met 2-0.

Game 4 staat op het schema voor aanstaande zaterdag in Hoofddorp, waarna indien nodig Game 5 op zondag wordt gespeeld.

Aanvankelijk, na een korte regenperiode, bekeek de umpire-crew het speelveld en gaf rond 18:45 uur groen licht voor de wedstrijd. Echter, kort na zeven uur begon het weer te regenen. De umpire-crew stelde de start van de wedstrijd vervolgens uit tot 20:00 uur. Maar de regen stopte niet meer en het veld werd onbespeelbaar, waarna rond 19:45 uur de beslissing werd gemaakt het duel te schrappen en uit te stellen naar vrijdag.

Lars Huijer (Pioniers) en Diegomar Markwell (Neptunus) waren de aangekondigde starters voor het duel van vandaag en zullen waarschijnlijk ook vrijdagavond de heuvel gaan beklimmen. Markwell startte ook Game 1 afgelopen zaterdag en die wedstrijd eindigde in een 4-0 shutout-winst voor Neptunus.

Huijer zal zijn eerste optreden maken voor Pioniers. Hij keerde onlangs terug na afloop van zijn profseizoen in de States en werd toegevoegd aan het roster van Pioniers voor het restant van dit seizoen. Huijer was dit seizoen 8-2 voor de Everett AquaSox, het Single-A Advanced team van de Seattle Mariners. Hij gooide in 14 wedstrijden, waarvan hij er 13 startte en kwam tot 61 strikeouts in 71 1/3, terwijl hij slechts 23 keer vier wijd weggaf. Huijer kreeg 57 honkslagen en 24 punten tegen en sloot af met een 3.03 ERA. Dit was Huijer's derde profseizoen in de organisatie van de Mariners. Hij gooide in 2011 en 2012 in de Rookie League, waarna hij dit seizoen promoveerde. Huijer maakte zijn Hoofdklasse-debuut in 2010 toen hij in één wedstrijd gooide voor Pioniers. Hij gooide in acht wedstrijden in de Hoofdklasse voor Pioniers in 2011 en was toen 2-3. Huijer gooide nooit eerder voor Pioniers in een 'post-season'.

(19 september)


...Het veld wordt natter en natter...
...Toeschouwers wachten in de regen op de beslissing van de umpires...
...Links: P.A. Announcer Karel van Veen en Sound-system Operator Ton de Lincel wachten ook op de dingen die gaan komen...
...Rechts: Umpires Olav Steijger en Henri van Heijningen, namens de 4-man umpire crew, in gesprek met...
...Neptunus' Hoofd Coach Evert-Jan 't Hoen en Pioniers' 3B Coach Theo Geerman, voordat het duel officiëel wordt afgelast...
(© Foto's: Marco Stoovelaar)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.