Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Kenley Jansen wint NL-West titel met LA Dodgers
English

...Kenley Jansen tijdens de WBC...
...in maart van dit jaar...
(© Foto: Henk Seppen)
PHOENIX, Arizona (USA) - Los Angeles Dodgers is het eerste team dat dit seizoen een divisie-titel veroverde en zich plaatste voor de Play-Offs. Donderdagavond kwamen de Dodgers terug van een achterstand om met 7-6 te winnen bij de Arizona Diamondbacks, dat de rivaal was voor het kampioenschap in de National League West.

In de derde inning sloeg Hanley Ramirez een 3-run homerun voor de Dodgers, maar de Diamondbacks kwam hierna tot een rally van zes runs in de 2e3. In de zesde scoorden de Dodgers twee punten via een tweehonkslag van Scott Van Slyke en een opofferingsslag van Michael Young.

In de zevende homerde Ramirez opnieuw om de stand in balans te brengen, 6-6. In de volgende slagbeurt opende AJ Ellis met een homerun die de Dodgers een 7-6 voorsprong opleverde.

Met de 7-6 voorsprong gooide Oranje-international Kenley Jansen de negende inning voor de Dodgers. De closer begon met twee strikeouts, waarna een vangbal de wedstrijd afsloot. En zo bezegelde Jansen de winst en verdiende hij zijn 26e save van het seizoen.

Didi Gregorius was de korte stop voor de Diamondbacks, maar sloeg 0-uit-3.

Voor de Dodgers is het de eerste trip naar de Play-Offs sinds 2009. Dit seizoen was Arizona vaker koploper in de Western Division van de National League dan de Dodgers. Op 22 juni stonden de Dodgers op de laatste plaats met een achterstand van 9 1/2 'games behind' (in het Nederlandse systeem zou dat 19 punten zijn), maar hierna won de ploeg van Manager Don Mattingly 58 van de volgende 81 wedstrijden om de kampioenstitel te veroveren.

In maart van dit jaar werd Jansen toegevoegd aan het roster van het Nederlands Honkbal Team voor de halve finale van de World Baseball Classic in San Francisco, maar hij kwam niet in actie voor Oranje.

(19 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.